Nok et utdrikkingslag går skeis i Hangover 2 som hadde premiere på kino denne uka. I den anledning har vi gransket hjernene våre for artige fyllekuler på film. Fylllekula kan være alt fra en enkelt scene der noen har fått i seg for mye, til en hel film som er en eneste stor fest.

Les også: Anmeldelse av Hangover 2!

For å finne de ultimate fyllekulene har vi i redaksjonen satt hodene våre sammen. Vi fant frem våre favorittfyllekuler og stemte over dem med Grand prix-metoden.

Le Hangover – douze points!

Er du uenig i vår liste? Sett opp din egen i kommentarfeltet da vel!

5E.T. the Extra-Terrestrial

Marte: E.T. er kanskje det koseligste romvesenet som noen gang er vist på film. Selv om han er lynende intelligent virker han smårar og klønete siden alt han opplever på jorda er så nytt og annerledes for ham.

En av mine favorittscener fra filmen er når det lille romvesenet er alene hjemme og finner ut at han vil ha noe å drikke. Ølet i kjøleskapet ser godt ut og E.T heller derfor i seg noen bokser.

Et romvesen som blir full for første gang er ganske så morsomt å være vitne til. Det hele blir enda mer gøyalt av at hovedpersonen Elliot (Henry Thomas) har en psykisk forbindelse med E.T.

Når E.T blir full begynner også Elliot å bli brisen. Dette fører til en del artige sekvenser, blant annet når Elliot befrir alle froskene som skal dissekeres i naturfagtimen.

ET slukker tørsten. (Foto: Universal Pictures).

4Raiders of the Lost Ark

Maria: Nummer fire på lista vår kommer fra Steven Spielbergs eventyrlige historie om Indiana Jones. Fyllekula vi skal frem til kommer selvfølgelig fra Raiders of The Lost Ark.

Indiana Jones reiser til Nepal for å skaffe amuletten som skal føre han videre mot sitt mål, men han har bare et problem: Det er hans ekskjæreste som har denne amuletten, og hun er fortsatt sur.

Det er åpningsscenen med Marion vi skal frem til, og jeg elsker virkelig måten Spielberg introduserer oss for filmens heltinne. Svett og jævlig, mens hun tømmer innpå med shots og utfordrer det jeg lenge trodde var ei skikkelig stygg dame. Til vill jubel fra de lokale alkisene går den heslige «dama» i gulvet med et smell og resten er filmhistorie.

Indy og hans kjære Marion i baren hvor all morroa skjer i Raiders of The Lost Ark. (Foto: Lucasart)
Indy og hans kjære Marion i baren hvor all morroa skjer i Raiders of The Lost Ark. (Foto: Lucasart)

3The Legend of Drunken Master

Marte: Jackie Chan spiller Wong Fei-hung, en mester av drunken boxing. For å mestre denne formen for kung fu til det ytterste, må han selvsagt være drita.

Dette byr på mange morsomme episoder. Jeg liker spesielt scenen der han må slåss mot en gjeng gangstere. For at Wong skal klare å vinne kampen flyr moren og alle venninnene hennes inn på nærmeste restaurant og tømmer den for vin og sprit.

Damene kaster flasker til Wong og han snapper dem opp og heller i seg innholdet samtidig som han slåss. Wong blir fullere og fullere og slåsskampen går dermed bedre og bedre.

Jackie Chan er en god komiker og veldig flink til å spille full. Noe han stort sett gjør gjennom hele filmen. Samtidig er han en ekte mester i kung fu og i The Legend of Drunken Master viser han virkelig hva han er god for.

Som alltid gjør Jackie alle stuntene sine selv. Og det er flere heftige vågestykker i filmen.

Topp 5: Jackie Chan-filmer!

Jackie Chan tar seg mer enn én tår i The Legend of Drunken Master. (Foto: Dimension Films).

2Withnail & I

Torfinn: Denne britiske kultfilmen er ei eneste stor fyllekule, og den er midtpunktet i minst to kjente drikkeleker, hvorav den ene regnes som dødelig.

– Den ene drikkeleken går ut på å holde følge, enhet for enhet, med Withnail hele filmen gjennom. Tilsammen skulle det bli ni og et halvt glass rødvin, et glass cider, en shot lightervæske (byttes vanligvis ut med eddik eller sterk rom), to og en halv shot med gin, seks glass sherry, tretten glass whisky og et glass øl. Dette er ikke å anbefale, da det kan ta livet av en person.

– Den andre drikkeleken er litt mer tradisjonell, og går ut på å drikke hver gang Withnail banner. Plingfest, med andre ord.

Du vil ikke bli overrasket over resultatet, for du kommer nok ikke til å huske noe som helst.

Annen alkoholrelatert trivia er at Richard E. Grant, som spiller den spritmarinerte Withnail, aldri hadde smakt alkohol før han fikk rollen. Han er avholdsmann og ble tvunget av regissøren til å ta seg ei fyllekule før innspillingen, noe Grant senere har beskrevet som en ekstremt ubehagelig opplevelse.

Det er alkohol i lightervæske, sant? Withnail and I. (Foto: HandMade Films).

1The Hangover

Maria: Det ble altså den første Hangover-filmen som tok førsteplassen i vår Topp 5 denne uka. Hvorfor? Jo, for hvis de fleste var som meg etter å ha sett filmen, med vondt i magen og grenser til strekkmerker i kjakene av latter tror jeg vi har svaret der.

Les også: Anmeldelse av Hangover!

Det som kanskje er det aller beste med fyllekula i denne filmen er at vi nesten ikke får se noe særlig av den. Vi må bare forestille oss hva trekløveret i The Hangover har vært bortpå kvelden før, mens vi får små drypp og hint om hva guttene har ramla borti. En tiger på badet, et hotellrom fullt av høns og en forlatt baby setter et godt utgangspunkt.

Tre slitne karer på førsteplass i vår Topp 5: Fyllekuler på film. (Foto: Warnes Bros Pictures)
Tre slitne karer på førsteplass i vår Topp 5: Fyllekuler på film. (Foto: Warnes Bros Pictures)

Eventyret vi legger ut på sammen med dem er aldri kjedelig, hvor den ene absurde scenen avløser den andre. (Som når Mike Tyson dukker opp på hotellrommet deres mens hans synger «In The Air Tonight»).

Filmen hadde dog ikke vært det samme uten sprut gærne (Zach Galifianakis) som den tvilsomme, men ufarlige Alan som aldri helt skjønner alvoret i situasjonen. Med sin one man wolfpack, uklanderlige stil, og nesten barnlige fremtoning er det han som er utgangspunktet for mye av det morsomme i filmen. Han har en komisk timing som er helt ubetalelig, som når de sitter i bilen, gira og glade for å endelig finne Doug, og Alan bryter ut i sang:

[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/05/Three-best-friends.mp3|titles=Three best friends]