Akkurat nå kårer vi i Filmpolitiet, sammen med leserne våre, tidenes spillkonsoll. Du kan gå inn og stemme, dele og fortelle om et spillminne fra din oppvekst.

Vi premierer det beste spillminnet med en WiiU – Legg inn ditt minne her.

Etter en uke har det kommer nær tre hundre morsomme, varme og triste spillminner – det som er tydelig er at spill har vært svært viktig for mange nordmenn.

Spill er en undervurdert del av vår kulturelle oppvekst, og derfor varmer det ekstra å høre folk fortelle med egne ord om spill i barndommen.

Jeg har ringt tre innsendere, som får fortelle om sitt spillminne på lufta i Søndagsmorgen (hver søndag mellom 9-12 på P3). Disse tre lytterne som jeg ringte opp i forrige søndags radiosending kan du også høre her.

Super Nintendo i Afrika

Et minne av Ivar Andreas Nyland

Hvordan er det å vokse opp med foreldre som jobber i et annet land? Hvordan er det å tilbringe tre år i Afrika mens du vokser opp?

Ivar Andreas har hatt en oppvekst utenom det vanlige, men spill er likevel viktig for han.

– Spill har jeg holdt på med siden jeg var veldig liten, det har vært en stor og viktig del av barndomsminnene. Og spille gjør jeg enda, det henger med fortsatt!

[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/06/TLF-Spillminner-med-lytter-Ivar-Andreas-Nyland.mp3|titles=Spillminne med lytter Ivar Andreas Nyland]

Spill som trøst

Et minne av Kenneth Haneboe

Spill kan være en fin distraksjon, spesielt om det er mye å tenke på.

Kenneth spiller fortsatt Nintendo 64 en gang i blandt, sammen med broren sin – selv etter så mange år.

– Vi satt sammen og spilte, men det var vel mest broren min som faktisk spilte da. Vi andre så på.

[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/06/TLF-Spillminne-med-lytter-Kenneth-Haneboe.mp3|titles=Spillminne med lytter Kenneth Haneboe]

Litt for tidlig ute

Et minne av Marius Ramnes

Hadde du en spillkonsoll da du var liten, så var du midtpunktet i vennegjengen. Alle ville komme på besøk til nettopp deg.

Derfor er det kanskje ikke så rart at Marius gjerne ville ha en egen konsoll – valget falt på Sega Master System.

– Jeg sparte alle lommepengene mine og gikk på butikken med pappa. To uker etterpå kom Super Nintendo i butikken!

[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/06/TLF-Spillminner-med-lytter-Marius-Ramnes.mp3|titles=Spillminne med lytter Marius Ramnes]

Flere spillminner kan du høre på søndag på P3 – mellom 9 og 12.

Vil du dele ditt spillminne? SKRIV DET INN HER