100 Bullets (Foto: DC Comics)
Agent Graves gir tilbud om hevn (Foto: DC Comics)

Utgangspunktet er forholdsvis ufarlig: hvis du hadde kunnet slippe unna med hevnakten, ville du da tatt hevn? Ville du? Jeg har ingenting å hevne, men det finnes nok like mange hevnsugne som det finnes begåtte lovbrudd, og det er disse hovedpersonen i 100 Bullets, Agent Graves, henvender seg til.

Tidligere denne uka kunne Deadline melde at manusforfatteren bak blant annet Blade-filmene og de senere års Batman-filmer, David S. Goyer, har alliert seg med Showtime for å skrive og produsere en tv-serie basert på nettopp 100 Bullets.

Jeg har lest de tre første utgavene av 100 Bullets og sitter igjen med en følelse av noe nytt, noe som langsomt kommer til å folde seg ut som en tegneserie med en agenda ut over det å gi en regelmessig kjapp virkelighetsflukt. Tegneserien avsluttet med utgave nummer hundre i 2009, og det er godt å tenke på at et slikt verk kan få leve videre og utvikle seg i tv-serieformatet.

100 Bullets (Foto: DC Comics)
Dizzy får tilbudet (Foto: DC Comics)

For 100 Bullets er virkelig tv-seriemateriale hvis rollebesetningen blir gjort riktig. Tegneserien er en hverdagslig serie i den forstand at alle bare er vanlige mennesker uten superkrefter, men noe svever i luften og påvirker omstendighetene.

Agent Graves og hans kollega Mr. Sheperd representerer et eller annet stort og mystisk, og hovedpersonen i de tre første utgavene, Dizzy Cordova, får ikke akkurat de svarene hun trenger på spørsmålene sine: Hvordan kan de for eksempel garantere at hun aldri vil bli tatt hvis hun tar hevn? Og hvor kommer denne revolveren med de hundre spesielle kulene fra? Og hva er det som vil bli så mye bedre hvis hun tar hevn?

Det eneste som kommer i nærheten av et svar, er Mr. Sheperds kryptiske setning «It may be hard for you to understand, but everyone is connected. And I know who’s holding the strings

Jeg håper Goyer og Showtime kommer til en enighet, for dette lukter som en serie som kan gå i parløp med Dexter og vinne gull.

(Dessuten er Dizzy Cordova ei av de heiteste tegneseriedamene siden Modesty Blaise, og dét i seg selv er godt nytt for tv-serieelskerne.)

Legg gjerne igjen en kommentar under bildet!

100 Bullets (Foto: DC Comics)
En av sidene fra First Shot, Last Call (Foto: DC Comics)