Hele 9 500 000 mennesker lastet ned betatesten av Battlefield 3 i september, da det svenske spillstudioet DICE åpnet slusene for testglade spillere. Antallet var ikke bare rekordhøyt, det indikerte at svensk spillindustri nå er en av de viktigste i verden.

– Vi er et av ti land i verden som klarer å eksportere spill til det globale markedet, forteller Per Strömbeck i den svenske bransjeorganisasjonen Dataspelsbranschen.

Norsk spillindustri har gjennomgått en enorm utvikling de siste årene, men for å nå opp til ‘svensk nivå’ er det fortsatt mye å gjøre. Hundrevis av teknologiarbeidsplasser venter for land som lykkes med sin satsing på spillindustri.

KOMMENTAR: Svenske spillutviklere tar over verden – hvor er de norske?

Hør innslaget med Strömbeck og DICE-produsenten Patrik Back fra Kulturnytt på NRK P2 under – reporter er Thomas Alwarstein Owe.

[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/10/battlefieldfrakn.mp3|titles=Om Battlefield 3 fra Kulturnytt på NRK P2]

NRK har valgt å ikke anmelde Battlefield 3 fordi distributøren fører en pressestrategi som Filmpolitiet opplever som journalistisk begrensende.

LES MER OM SAKEN HER: – Et åpenbart forsøk på å manipulere mediene

Godt mottatt

Et av verdens største spillnettsteder, IGN.com, gir spillet 90 av totalt 100 mulige poeng i sin vurdering. Anmelderen skryter heftig av spillets flerspillerdel, og peker på at svakhetene i fortellingen og enkeltspillerdelen overskygges totalt av dette.

DICE’s adoration of and expertise with the online experience permeates every aspect of its multiplayer. IGN.com – 90/100

Den europeisk nettgiganten Eurogamer.net gir spillet 80 av totalt 100 mulige poeng i sin anmeldelse av spillet. Det har vært knyttet stor spenning til konkurransen mellom høstens to store krigspill, (Battlefield 3 på den ene siden, mens det amerikanske spillet Call of Duty: Modern Warfare 3 er det mest solgte av de to) og nettstedet mener at Battlefield 3 ikke trenger å etterligne storebroren for å overbevise.

Norske Gamer.no gir spillet 9 av totalt 10 mulige poeng i sin vurdering, og mener svenskene har produsert «et mesterstykke som holder entusiastene både varme og mette i lang tid fremover».

Hva syns du om Battlefield 3, og hva med konkurransen i Call of Duty: Modern Warfare 3? Legg inn din vurdering av spillet i kommentarfeltet!