Reglene er klinkende klare: slå, spark, grip og kvel. Men aldri i livet om du skal bare kaste ut et slag. UFC Undisputed 3 handler minst like mye om forsvar og å holde opp guarden som det overordnede målet; bank livsgleden ut av din motstander.

Så ja, det er godt å få kanalisert eventuelt sinne via UFC 3.

Riv av (dine) tomler

I forhold til tidligere UFC-spill – altså nummer én og to i serien – er årets versjon kanskje hakket bedre, men desto vanskeligere å beherske.

Spark motstanderen i hodet

Det er snakk om å rive tommelen din ut av ledd, spesielt hvis du øker vanskelighetsgraden. Her er spillets store svakhet – det går helt fint å spille på de to nederste vanskelighetsnivåene, men det er merkbar forskjell når man prøver seg på litt tøffere motstand.

Godt mulig de mest ihugga UFC-tilhengerne ikke har problemer med dette, men undertegnede endte med å kaste konsollkontrollen hardt i gulvet (helt sant) fordi jeg ikke mestret øvre vanskelighetsnivå.

Det er ikke godt for selvtilliten at en liten spjæling tar submission på selveste Quinton Jackson tidlig i andre runde.

Det må nevnes at man har muligheten til å bytte mellom Pro Control og Amateur Control. Spillet blir vesentlig lettere å spille, men da mister man en dimensjon i å utfordre seg selv.

Ta en titt på hvordan UFC 3 ser ut:

En herlig følelse

Apropos submission – dette må du få til 100 % hvis du har lyst til å vinne. Man kan si at det er alfa omega på UFC 3, da dette er måten å avgjøre kampene hvis man ser bort i fra TKO (teknisk knock out). En forøvrig herlig følelse; kjapp høyre-venstre spark-kombinasjon, et par upper cuts, og vips, motstanderen er i tåka.

Da gjelder å kaste seg over og slå som om det er noen som har snakket dritt om moren din.

Spark motstanderen i hodet

Hvordan utføre et  perfekt albueslag. (Foto: UFC Undisputed 3, THQ)
Hvordan utføre et perfekt albueslag. (Foto: UFC Undisputed 3, THQ)

Et fint tillegg på UFC 3 er den nye modusen Pride. I motsetning til UFC-modusen som er preget av regler, får en nå muligheten til å (for eksempel) sparke motstanderen i hodet etter at man har kastet vedkommende i gulvet.

Pride passer perfekt hvis du er lei av den pysete modusen (UFC-reglene) av mixed martial arts der man utrolig nok ikke får lov til å sparke motstanderen i hodet (!).

Pride-modus er med andre ord smått befriende og smått sinnsykt.

Amerikansk harryhet på sitt beste

Selvfølgelig er UFC Undisputed 3 så grandiost som bare amerikanere kan få til. Ekstremt mange annonseringer fra blant annet motorsykkel-leverandører og fristende mobil-tilbud preger mellompausene. Du må trykke deg gjennom seks, syv annonseringer før en kamp er i gang.

Noe slitsomt, men det hadde vært feil hvis det ikke var med i så langt årets voldeligste og mest amerikaniserte spill så langt.

Om

UFC Undisputed 3
  • UFC Undisputed 3
  • Slippdato: 17.02.2012
  • Utgiver: THQ
  • Originaltittel: UFC Undisputed 3
  • Sjanger: Sport