Jørgen Tharaldsen. (Foto: NRK)
Jørgen Tharaldsen er produsent hos spillutvikleren Artplant, og styremedlem i Produsentforeningen. (Foto: NRK)

Det er ekstremt viktig for oss, og gjør at vi får en enda bedre posisjon i markedet. Ikke bare er Bigpoint en utrolig sterk onlineforlegger, som vi lærer mye av, men det gjør jo også at vi opparbeider oss teknologi og kompetanse så vi kan jobbe videre med i fremtiden i andre spill, forteller Jørgen Tharaldsen, produsent i spillutvikleren Artplant.

Det norske studioet har fått oppdraget med å utvikle et nettleserbasert MMO-spill basert på det populære Game of Thrones-universet. Oppdraget kom seilende fra det tyske selskapet Bigpoint, en av verdens største utviklere og utgivere av nettleserspill.

Tidligere har det norske selskapet jobbet sammen med Bigpoint på Battlestar Galactica Online, et spill som fikk en del oppmerksomhet i spillmiljøer i fjor og har samlet over 7 millioner spillere. Nettleserspill er spill du kan spille rett i nettleseren din, uten å måtte installere store filer.

Game of Thrones som onlinespill er en perfekt forlengning av TV serien. Showet har resonnert ekstremt bra med fans, og vi er sikre på de også vil elske å involvere seg i en online spillverden, forteller produsentene bak TV-serien i en pressemelding fra Bigpoint.

ANMELDELSE: Game of Thrones – årets TV-serie 2011

ANMELDELSE: Battlestar Galactica S04 – verdig og vakker avslutning

Artplant har jobbet med spill på andre plattformer tidligere, men Tharaldsen forteller at de sikter seg inn mot det de mener vil dominere en stadig større del av spillhverdagen fremover.

– Selv om det eventuelt skulle bli aktuelt å utvikle spill for flere plattformer, så er det viktigste at de er «sosialt» forankret via nettbasertspilling. Det er der vi skal være skikkelig gode, for umiddelbar tilgang til spill er utvilsomt fremtiden!

I startgropa

Norsk spillindustri er fortsatt en liten aktør i internasjonal sammenheng, men de siste årene har det dukket opp flere ambisiøse spillselskap. Artpoint har holdt på i over 10 år, og Tharaldsen mener det er viktig for utviklingen.

– Betyr dette behov for flere ansatte hos dere? Er det tilstrekkelig med spillkompetanse å rekruttere i Norge?

– Ja, slike prosjekter sørger jo for vekst. Vi har jo kontorer både i Norge og Russland, og har fått flere nye ansatte den siste tiden. Det er etter hvert mange veldig gode utviklere i Norge også, noe som er veldig positivt når det gjelder å få tak i folk her også, avslutter Tharaldsen.

Artplant planlegger betautgave av sitt ‘Game of Thrones’-spill høsten 2012.