Filmpolitiets Kortfilmpris 2012

  • Outcast in the mirror
  • Regissør:Egil Pedersen
  • Prod.år: 2011
  • Format: ProRes
  • Lengde: 7 minutter
Synopsis

Fem mennesker er født med usymmetriske og forvridde ansikter. De er redd for å avsløre hvordan de egentlig ser ut og skjuler seg bak masker hver gang de beveger seg utenfor hjemmene sine.

Om regissøren

Egil Pedersen er utdannet regissør fra Den Norske Filmskolen på Lillehammer. Etter utdanning har han regissert musikkvideoer, kortfilm, reklame, oppdragsfilm og utvikler spillefilm. Han kommer opprinnelig fra Sirma i Øst-Finnmark, men bor nå på Jessheim.

I 2011 og 2012 har flere av hans produksjoner blitt antatt av 14 festivaler i USA, Mexico, Spania, Frankrike, Italia, England, Australia og Norge. Kortfilmen Outcast in the mirror skal denne våren vises på Curtocircuito International Short Film Festival i Spania, en måned på Ringen Kino i Oslo og på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Inspirert av forskjellige sjangre

Hva eller hvem inspirerer deg når du arbeider med film?

– Jeg prøver alltid å hente inspirasjon fra så mange kilder som mulig når jeg jobber med film. Det kan være bøker/artikler eller andre ting jeg leser, personer jeg møter, historier jeg hører, musikk og selvfølgelig film og andre kunstformer. Om jeg bare ser på filmer som ligner på det jeg selv ønsker å lage så blir det fort at man lager noe som ligner for mye på noe som andre har gjort før. Jeg prøver derfor å hente inspirasjon fra så mange forskjellige filmsjangre og filmland som mulig.

– Kortfilmen Outcast in the mirror fikk jeg ideen til mens jeg så en instruksjonsvideo av After Effects guruen Andrew Kramer der han demonstrerte en teknikk for å lage demonansikter.

Fortell om den største utfordringen du møtte under arbeidet med denne kortfilmen.

– Den største utfordringen ved å lage denne kortfilmen var effektarbeidet, teknikken med å forvrenge ansikter. Jeg gjorde noen tester før produksjonsstart og hadde en viss idé om hva jeg måtte passe på under opptak for å få etterarbeidet til å gå så smertefritt som mulig. Likevel var det mange bilder som ble svært tidkrevende å bearbeide, og enkelte bilder måtte fjernes da effektene ikke så troverdig ut.

Hvordan tror du livet er om ti år? Har du store ambisjoner?

– Drømmen er å kunne leve av film på heltid. Helst ved å jobbe med spillefilm, TV-serie, musikkvideo og reklame. Jeg vil gjerne fortsette med å lage film i Norge, og i en perfekt verden så ville jeg gjerne jobbet både her hjemme og i andre land.