Filmpolitiets Kortfilmpris 2012

  • Return to sender
  • Regissør: Denise Hauser
  • Prod.år:2012
  • Format: DCP
  • Lengde: 13 minutter
Synopsis

En ensom iskrystallforsker ønsker seg noen som kan holde henne med selskap. En dag kommer hun over en nettside som gir henne mulighet til å designe sin perfekte partner, men det er fare for at noe kan gå galt.

Om regissøren

– På personlige prosjekt, som min siste kortfilm, blir jeg vanligvis inspirert av mine omgivelser. Landskap, personene jeg møter, og situasjonene jeg finner meg selv i.

– Det er viktig for meg å få til produksjonsdesignet skikkelig. Å finne ut hvilke farger, stemninger og teksturer jeg trenger for å formidle budskapet.

Transatlantiske ambisjoner

Fortell om de største utfordringene du møtte under arbeidet med denne kortfilmen.

– Jeg visste svært lite om de eksisterende fondene i Norge, og at det er smart å søke via flere institusjoner for å få samlet inn nok penger til å realisere et så ambisiøst prosjekt.

– Dessuten var det en stor utfordring å få samlet sammen teamet jeg trengte, og å skaffe alle materialene og rekvisittene. Sist, men ikke minst var det utfordrende å få filmen skapt med et stramt budsjett, samtidig som de involverte skulle være motiverte og ha det gøy.

Hvordan tror du livet er om ti år? Har du store ambisjoner?

– For første gangen i min karriere prøver jeg å slappe av og se hvor arbeidet tar meg. Det avhenger av hva slags prosjekter jeg får utdelt, og hvem jeg møter.

– På grunn av denne filmen har jeg fått kontrakt med et stort media/animasjons produksjonsselskap i New York.

– Folk fra den norske filmindustrien har også tatt kontakt med meg, og jeg er nå involvert i en ny filmproduksjon som har mottatt utviklingsstøtte fra diverse norske fond. I tillegg til å ha en representant i USA, skulle jeg etter hvert også likt å ha en i Europa.