Filmpolitiets Kortfilmpris 2012

  • Små episoder
  • Regissør:Marte Vold
  • Prod.år: 2011
  • Format: DCP
  • Lengde: 8 minutter
Synopsis

Denne filmen er satt sammen av fire korte episoder mellom et par. Den er lett absurd, og prøver å beskrive hva som skjer når diskusjoner om små detaljer går over i ren retorikk. Dialogen går hurtig, så følg godt med!

Om regissøren

Hva eller hvem inspirerer deg når du arbeider med film?

– Jeg blir inspirert av å se god film, høre bra musikk, eller oppleve kunst som treffer meg. Har ofte hang-ups på en sang eller en scene i en film som er med meg en periode mens jeg jobber, for så å bli skiftet ut med en ny sang eller liknende etter en stund. Å se andre få til ting er veldig inspirerende for meg.

Fortell om den største utfordringen du møtte under arbeidet med denne kortfilmen.

– Denne filmen har jeg skrevet, regissert og filmet selv, for så å klippe den. Og jeg tror den største utfordringen var å filme og skulle gi regi samtidig. Når en tagning var over hadde jeg glemt hvor bildet var ute av fokus og hva det var jeg reagerte på hos skuespillerne.

– De to hattene var vanskelig å sjonglere, men ga også rom til en del intuitive valg underveis, som kanskje ikke hadde vært så lett om de to fagfunksjonene hadde vært separert.

Hvordan tror du livet er om ti år? Har du store ambisjoner?

– Jeg vil ikke vite nå hvordan livet er om ti år. Jeg synes, erfaringsmessig, at livet legger bedre til rette for at gode ting skal skje enn det jeg klarer å planlegge selv.

– Men jeg har ambisjoner om å lage spillefilm, og det skjer vel innen en ti års tid eller så.