Filmpolitiets Kortfilmpris 2012

  • Timothy Blackman – Wolves
  • Regissør: Alistair Cheyne
  • Prod.år: 2011
  • Format: ProRes
  • Lengde: 3.5 minutter
Synopsis

En far etterlater en kassett til barnet sitt. Stemmen hans er som et ekko av fortidens og nåtidens vinder. En abstrakt historie om barndom og oppvekst akkompagnert av musikken til Timothy Blackman, en singer/songwriter fra New Zealand. Historien foregår i et isolert, arktisk landskap i Lofoten og i Oslo.

Om regissøren

Hva eller hvem inspirerer deg når du arbeider med film?

– Som innvandrer i Norge har jeg havnet i mange interessante samtaler. Det er eksempelvis en mann som vandrer rundt i Oslo med et stort og gammelt SLR-kamera, et langt hvitt skjegg og kaller seg selv for Trollet av Holmenkollen.

– Han vandrer bare rundt og tar bilder av det han ser, og hvis du snakker med ham lenge nok (og han elsker en lang prat), så vil han vise deg noen ganske latterlige bilder som han har på seg. Han oppbevarer de i sin jakke som minnegjenstander, og hver av de har sin egen mystiske bakgrunnsfortelling. Jeg liker slike ting.

– Jeg er også interessert i situasjoner hvor gjenstander dukker opp på absurde plasser og man selv må tenke ut hendelsesforløpet eller fortellingen som fikk gjenstanden dit.

Fremtiden ligger i nuet

Fortell om utfordringene du møtte under arbeidet med denne kortfilmen.

– Jeg var svært heldig med flere ting som ordna seg gjennom tilfeldigheter. Alt fra å henge med Joni og hans Spiderman-besettelse, til å en dag høre på Tims musikk mens jeg jogga gjennom tåke i Oslo. Det fikk flere tanker til å klaffe sammen.

– Utfordringen var å fullføre et eksperimentelt og interessant tre minutters arbeid helt alene. Altså regissering, filming og redigering.

– Det er vanligvis en dårlig idé å arbeide som en ensom ulv, men jeg følte det var viktig for å gjøre det intimt.

Hvordan tror du livet er om ti år? Har du store ambisjoner?

– Forhåpentligvis fyller jeg det tomrommet bekymring skaper med en eller annen form for kreativt uttrykk. Jeg ville likt å jobbe mer med film sammen med skikkelige skuespillere med ekte dybde som Chris Warner og Hulk Hogan. Ellers handler det om å fylle tomrommet med materielle ting som båter, ponnier og en stor ølmage, eller så solbrun hud at den blir læraktig.

– Nei, alvorlig talt, så handler livet om ti år om å fullføre sine mål i dag. Når du er i ferd med å forlate din komfortsone spør du deg selv følgende spørsmål. Vil skammen eller frykten bety noe om ti år? Vil jeg angre hvis jeg ikke gjør dette? Sannsynligvis vil det ikke bety noe om ti år, og ja du vil angre på at du ikke gjorde det.

Så imellomtiden kan du gå og mate ponniene, ri naken og bekymre deg om det senere!