– Det er jo logisk, slo en av Sonys mange sjefer – Scott Rhode – fast i et intervju med bransjebladet Gamesindustry International.

Rhode, hvis fulle tittel er «visepresident for Sony Computer Entertainment Worldwide Studios», en samling spillutviklere eid av Sony med mål om å lage innhold eksklusivt til selskapet sine konsoller, siktet åpenbart til en ny spillplattform selv om han ikke nevnte den med navn.

– Over de neste fem årene kommer vi til å se at alt utvikler seg i denne retningen siden publikum vil ha tilgang til innholdet sitt over alt, fortsatte han.

Gaikai og Onlive er to nettskytjenester som tilbyr strømming av spill (ikke tilgjengelig i Norge enda).

Tidligere har Filmpolitiet skrevet om at også TV-produsenter tar grep om underholdningshverdagen. Samsung er ikke lenger interessert i å bare lage skjermene, men vil også tilby innhold via deres store satsing på smart-TV-er.

LES: TV-produsent vil samarbeide med Gaikai om spillstrømming

Toppsjef i SCE Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, bekreftet i et intervju etter årets E3-messe på det britiske nettstedet MCV at de jobber med nettskytjenester.

– Når hastigheten på internettlinjene er raskere, er abonnementsløsninger for spill fullt mulig. Vi ser på hva OnLive gjør og teknologien rundt, og vurderer hvordan dette kan være en del av Playstation-opplevelsen.

Det kan også være at den japanske spillgiganten ser på spillstrømming som en måte å utvide levetiden til dagens Playstation 3-konsoll. På spørsmål om fremtidig ny maskinvare vil bli mindre viktig på grunn av dette svarte Yoshida unnvikende.

– Vi snakker ikke om ideer til nestegenerasjons Playstation-maskinvare, fordi vi oppdaterer dagens systemer og finner nye måter å lage nye opplevelser for Playstation 3.

– Ingen ambisjoner om å ta igjen

Den andre store japanske spillgiganten, Nintendo, har fått mye pepper (med rette) de siste årene for ikke å ha lagt til rette for utviklingen av en fungerende nettjeneste for sin Wii-konsoll. Med Wii U ønsker selskapet å endre på dette, men toppsjefen Satoru Iwata understreker ovenfor Computerandvideogames.com at de ikke skal kopiere eller ta igjen sine erkerivaler Sony og Microsoft.

– Jeg tror at vi ser, med utgangspunkt i nettjenester på eksisterende spillkonsoller, at dette ikke er en særskilt god tilnærming for Nintendo med vårt utgangspunkt.

Han peker også på at de andre selskapene har flere års forsprang på Nintendo, og at det ville vært en lite smart idé å forsøke å ta dem igjen nå. At Nintendo dermed fortsatt kommer til å gå sin egen sti med Wii U er med andre ord helt sikkert.

Hva skal til for at du skal bruke strømmingstjenester for spill? Del dine synspunkter i kommentarfeltet.

ALT OM: Spillmessa E3 | Det viktigste fra pressekonferansene