Klikk her for å se den ferske traileren til «Pikmin 3»

– Vi skal endre måten du spiller på … og måten du bruker TVen din, fastslo den amerikanske Nintendo-sjefen Reggie Fils-Aime på scenen under selskapets pressekonferanse på spillmessa E3.

Ambisjonene til den japanske spillgiganten er krystallklare.

Ikke bare pekte han på strømmetjenester som Netflix og Hulu Plus (ingen av dem tilgjengelig i Norge i dag), med Game Pad-skjermen ønsker spillselskapet at konsollen skal bli den viktigste skjermen i huset.

Selv om den japanske spillgiganten Nintendo har lovt at Wii U-konsollen skal ut på markedet før jul i år, valgte de å bruke pressekonferansen på å vise frem spill.

LES OG DISKUTER: Nintendo innfridde ikke forventningene

Spillverdenens bestefar

Miyamoto under E3 i 2011. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni)
Miyamoto-san er en spøkefugl, her på scenen under E3 i fjor. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni)

Først ut på scenen i Los Angeles var legenden Shigeru Miyamoto, mannen som er ansvarlig for spillserier som Mario og Zelda.

Ikke bare har han skapt gode barndomsminner for millione av mennesker, han ser formelig ut som en bestefar.

Mens andre pressekonferanser kan bære preg av å være manusbaserte og stive, stotret den snart 60 år gamle japaneren frem sjarmerende strofer – mens han lekte med publikum.

Applausen lot ikke vente på seg da han fortalte at Wii U er konsollen han har ventet på for å lage Pikmin 3.

Se den ferske spilltraileren opp til høyre i denne artikkelen.

Mange små fargede «pikmin»-folk med forskjellige egenskaper hjelper deg som en flokk maur. Wii U-grafikken viste gode detaljer i spillvideoen, men lite er foreløpig kjent om tekniske spesifikasjoner.

LES MER: Missa du en pressekonferanse? Alt fra E3 får du her

Tidligere var det ikke lett å vise mange «pikmin»-figurer på skjermen på en gang, Wii U har i alle fall kraftig nok motor til å vise omkring 20 av den på en gang. En splitter ny stein-«pikmin» ble også vist frem.

Følger Miyamoto opp sporene fra de tidligere spillene kan Pikmin 3 bli en spillfavoritt blant unger.

Mario og vennene er tilbake, igjen

Enhver Nintendo-konsoll trenger et Mario-spill, og denne gangen var det ingen unntak. Jeg utfordrer deg til å si navnet fem ganger etter hverandre, raskt: New Super Mario Bros. U.

Spillvideoen viste fire spillere i kjent New Super Mario Bros.-stil, med blant annet flyvende ekorndrakt og en oppblåsbar Yoshi.

Den mest overraskende nyheten var likevel at med fire spillere i aksjon, kan en femte person bruke Game Pad’en – en nettbrettlignende spillkontroller med skjerm – til å manipulere brettene.

To spillere kan samarbeide om å sette fartsrekord på brettene, eller en spiller kan legge hinder i veien for de andre.

Sammenkoblingen med Nintendos nye nettjeneste Miiverse gjør at konkurranseelementet blir en viktig del av opplevelsen, og er kanskje den største endringen i spillserien på et par år.

(artikkelen fortsetter under spilltraileren til «New Super Mario Bros. U»)

Detaljer om hvordan Miiverse fungerer i bruk i spill avslørte File Ames ikke, derfor er det fortsatt ukjent hvordan for eksempel vennelister fungerer.

Det kom heller ikke informasjon om lanseringsdato eller pris på Wii U

LES: Mer om Miiverse – se Nintendos snikstartvideo her

Luigi til 3DS

Innimellom alt pratet om Wii U-konsollen, fikk sjefen for 3DS-avdelinga til Nintendo tid til å vise frem tre nye egenutviklede spill. To Mario-spill og et spill om broren hans.

Luigi får med Dark Moon sitt andre spill helt alene, det første Luigi’s Mansion-spillet kom til Gamecube i 2001.

Spillet er i 3D, ikke ulikt Super Mario Galaxy-stilen fra Wii-konsollen. Fokuset vil ligge på spøkelser, og hvordan du kommer deg unna dem.

Video til alle spillene som ble vist på pressekonferansen er å finne på Nintendo sin YouTube-kanal her.

Innfridde ikke

Denne pressekonferansen var utrolig viktig for Nintendo, etter et år med synkende salg er det viktig at de overbeviser publikum på E3-messa.

Shigeru Miyamotos publikumsfrieri viser at han fortsatt bobler over av kreativitet, Pikmin 3 vil være et spill som skiller seg ut – det er jeg sikker på.

LES: Dette venter vi oss fra E3 – Filmpolitiets journalister synser

Mange andre spillannonseringer til tross, jeg ble ikke overbevist om at jeg trenger en Wii U.

Hvor ble det av Zelda, Mario Galaxy og Super Smash Bros. Brawl? Og ikke minst, hvor ble det av de originale spillideene?

Hva likte du best fra Nintendos pressekonferanse? Er Wii U en konkurransedyktig spillkonsoll?