Populærkulturmessa Comic Con er i gang, og vi griner, river og sliter oss i håret fordi vi er ikke er til stede på den store deilige messa – fylt av 130.000 store deilige utkledde film – og tegneserie-fans.

En som derimot er tilstede er Filmbonanzas Vegard Larsen, som beskriver stemninga på messa som ulikt noe annet han har vært borti. Larsen har tilbragt noen dager i San Diego nå, og har blant annet har brukt tida på å snike litt i mange av høstens tv-serie-nyheter.

– Dagen før festivalen viste Warner Brothers sin nyeste tv-serie, 666 Park Avenue, en ny skrekk-tv-serie. De viste klipp av serien Arrow, basert på en tegneserie fra DC Comics, Revolution, den nye tv-serien til JJ. Abrams (Lost, Fringe), og The Following, kanskje min favoritt blant det jeg så, som er en thriller-serie om en FBI-agent som jakter på en massemorder.

Se traileren til tv-serien Arrow her

Se traileren til The Following her

Twihards – også i år

I år, som i fjor – og året før det, er Twilight-paneldebatten et av de største høydepunktene under Comic Con.

– Det har ligget fans i kø fra søndag til og med fredag for å komme inn i den største hallen her nede for å være med på Twilight-pressekonferansen hvor hovedpersonene snakket om den siste delen av Twilight-serien.

– Har det blitt røpet noe?

– Majoriten av fansen vet jo allerede hvordan dette ender, men både Kristen Stewart og Stephanie Meyers (forfatteren av Twilight-bøkene) kunne love overraskelser som det var verdt å få med seg, selv om man vet hvordan det ender i den siste boka i sagaen.

Ekstremt engasjerte Twilight-fans fikk endelig et glimt av Kristen Stewart og Robert Pattinson fra Twilight under paneldebatten på Comic Con. (Foto: Scanpix)

Bildegalleri fra Comic Cons første dag

En ensom Batman på Comic Con. Du trenger ikke å være noe orakel for å skjønne at han neppe er den eneste versjonen av superhelten under messa. (Foto: Scanpix)

En liten gutt har lagt sin elsk på Ermac fra Mortal Combat. Hva kompisen hans har latt seg inspirere av er litt usikkert. (Foto: Scanpix)

Filmpolitiet kommer ikke til å dele ut priser for beste kostyme til denne Killer Croc/Godzilla-dama, men takk for innsatsen likevel. (Foto: Scanpix)

Hulken ble slått ut av Wolverine i semifinalen av Verdens kuleste Superhelt-kåringa her på Filmpolitiet. Da er det i hvert fall en trøst at noen tok seg bryet med å bygge en ENORM figur av ham i Lego under Comic Con. (Foto: Scanpix)

Utfordring nr 1: Usikkert hvem dette er - kjære Filmpolitiet-lesere, vet dere? Kommentarfeltet skriker etter svar! (Foto: Scanpix)

Madhatter er tydeligvis en hit på Comic Con fortsatt - to år etter Tim Burtons Alice i Eventyrland hadde premiere. (Foto: Scanpix)

Power Rangers har ikke hatt den helt store gjennomslagskrafta i Europa enda. På Comic Con stiller de mannsterke. (Foto: Scanpix)

Anmelder Andreas mente den nyeste Spiderman-filmen ikke var så aller verst, og 50-åringen holder selvfølgelig godt på populariteten på nerdemessa i San Diego. (Foto: Scanpix)

Jonathan Liebesman skal regissere den nyeste Ninja Turtles-filmen som kommer i 2014 - vi gleder oss! (Foto: Scanpix)

Ei skjønn jente har tatt frem blåsminken og koser seg på Comic Con som en Twi'lek fra Star Wars. (Scanpix)

Kaptien Kirk fra Star Trek tar en telefon mellom slagene. (Foto: Scanpix)

Utfordring nr 2: Hva er dette? En angry bird på lavkarbo? En fugl fra en animasjonsfilm vi ikke har fått med oss? (Foto: Scanpix)

Trollene fra Hobbiten har inntatt Comic Con. Filmen har premiere i 2012 - vi holder pusten. (Foto: Scanpix)

130.000 mennesker er innom Comic Con hvert år, og billettene selges unna ekstremt fort. Ikke alle heldige nok til å komme seg inn på messa. (Foto: Scanpix)

En comic con deltager får hjelp til å gjøre kostymet sitt komplett. I år gikk han for Milhouses Simpsons sin Fall Out Boy. (Foto: Scanpix)

Vet du hvem den blå fuglen og dama med det hvite håret skal forestille? Hjelp oss!