– Etter nesten to tiår med videospill, har jeg bestemt meg for å finne helt nye utfordringer, skriver spillprodusenten Ray Muzyka i et innlegg på Bioware sin egen blogg.

Der annonserte han og kollegaen Greg Zeschuk at de trekker seg tilbake fra spillbransjen for å fokusere på familie og jobbe med andre prosjekter.

Muzyka og Zeschuk var med å grunnlegge det kjente spillstudioet Bioware i 1995, og har jobbet på en lang rekke kjente spill i løpet av sine 20 år i spillbransjen.

De to har jobbet på blant annet Baldur’s Gate-serien, Neverwinter Nights-serien, Star Wars: Knights of the Old Republic-spillene, Mass Effect-serien og Dragon Age-spillene.

– Jeg vet det er så mye potensial for spillindustrien akkurat nå, skriver Muzyka og peker blant annet på innovasjon innen teknologi og kunst. – Min lidenskap for spill fortsetter, de vil fortsette å være en av mine favoritthobbyer.

Nytt spill på vei

Hvorvidt der er interne konflikter i selskapet som er årsaken til at de to veteranene velger å gå er ikke kjent. Denne nyheten kommer kun dager etter det ble kjent at arbeidet med Dragon Age III er i gang.

Aaryn Flynn, sjef for Biowares studioer i Edmonton og Montreal, var raskt ute og forsikret om at selskapet ikke slutter å lage storspill selv om to betydelige profiler har valgt å gå andre veier.

Han avslørte også at sjefsprodusenten bak Mass Effect-serien, Casey Hudson, er i gang med en helt ny og hittil ukjent spillserie.

Hvilket av spillene Muzyka og Zeschuk har vært med å lage er din favoritt? Legg inn din kommentar under.