To nye modeller av den populære spillkonsollen kommer til det norske markedet om kort tid. Den 28. september slipper Sony en ny og mindre versjon med 500 GB lagringsplass, mens en ekstra utgave med bare 12 GB lagringsplass kommer den 12. oktober.

Sistnevnte blir et viktig kort i priskrigen som har utspilte seg mellom konsollprodusentene den siste tida. Norske priser for de nye modellene er ikke fastsatt, men jeg antar den billigste modellen vil ligge på rundt 1500 kroner.

Sony forteller i en pressemelding at både innmaten og utseende har fått nytt design, hvor det mest overraskende er at selskapet går tilbake til et lokk på toppen av konsollen som kan skyves tilbake for å få tilgang til Blu-ray-spilleren.

Hovedårsaken til at Sony nå går ut med en ny modell er for å presse ned produksjonskostnadene. Da konsollen først kom på markedet tapte selskapet penger på å selge konsollen på grunn av høye kostnaden.

ANMELDELSE: NHL 13 – best på isen

I 2009 lanserte de Slim-modellen, og kunne året etter bekrefte at de endelig tjente penger på å selge konsollen over disk. Denne fortjenesten vil nå bli større og er en viktig del av selskapets motivasjon for strategien fremover.

Forbereder seg på Wii U-lansering

I november og desember lanseres Nintendos nye Wii U-konsoll over hele verden. For Sony (og Microsoft) er det viktig å posisjonere seg med konkurransedyktige produkter til lave priser før Nintendo får tatt en stor bit av kaken.

Wii U-konsollen har nemlig ikke begge føttene i neste generasjon spillkonsoller, den japanske spillgiganten vil også konkurrere mot dagens Xbox 360- og Playstation 3-konsoller.

LES: Wii U til Norge i november

Microsoft jobber for tiden hardt med sin egen strategi for å møte konkurransen Wii U byr på. De forbereder for tiden sin konsoll på lanseringen av operativsystemet Windows 8 med et nytt «Xbox Dashboard». Med dette vil Microsoft smelte sammen både PC, nettbrett, mobiltelefoner og sin spillkonsoll til en samlet underholdningsplattform.

Splitter nye konsoller fra Sony og Microsoft ventes ikke før om et par år, inntil da må de kjempe med nebb og klør for å beholde spillere. Sony avslutter sin pressemelding med å understreke at Playstation 3 allerede er en gammel, men vital spillplattform.

– SCE (Sony Computer Entertainment) vil fortsette ekspanderingen av Playstation 3-plattformen inn i det syvende leveåret til konsollen.

Hvilken konsoll tror du er mest populær ett år fra i dag? Legg inn dine meninger i kommentarfeltet.