Forrige uke stjal Sony rampelyset og fortalte om den kommende spillkonsollen Playstation 4. Oppfølgeren til dagens Playstation 3-konsoll vil la deg laste ned alle spillene via en integrert nettbutikk, la deg dele spillbildet med venner, og strømme spillene dine til bærbare enheter som Playstation Vita-konsollen.

I dag ble det klart at Nintendo lanserer en mindre versjon av sin populære Wii-konsoll i Norge 15. mars – Wii Mini.

Nye utgave av eksisterende konsoller er ikke uvanlig, ny design gir ofte muligheten til å redusere produksjonskostnader og øke interessen for konsollen. Det uvanlige er at Nintendo denne gangen slipper sin nye Wii-konsoll etter at arvtageren Wii U er kommet på markedet, og at det er en versjon med færre funksjoner enn originalen. Konsollen er heller ikke spesielt mindre enn den originale Wii-konsollen.

LES: Slik blir Playstation 4

Wii Mini har ikke mulighet for å koble til internett, og mangler dermed tilgang til Nintendos egen eShop-butikk, hvor det japanske spillselskapet har solgt både nedlastbare titler og det store biblioteket av gamle Nintendo-klassikere kjent under navnet Virtual Console.

– Wii Mini retter seg først og fremst mot familier, forteller PR-sjef i Bergsala (som distribuerer Nintendo-produkter i Norden) Inga-Brit Brækken i en e-post til NRK. – Prisen kan jeg dessverre ikke kommentere.

Canada er eneste land hvor konsollen er kommet i salg, og nettbutikker i landet selger den for 99 kanadiske dollar – omkring 550 norske kroner. En tilsvarende pris vil gjøre Wii Mini til et attraktivt alternativ for førstegangs-konsollkjøpere, men de begrensede funksjonene gjør den til et underlig tilskudd i Nintendo-familien.

LES: Alle Playstation 4-spel vert nedlastbare

Hvem tror du vil kjøpe en Wii Mini? Legg inn dine kommentarer under.