– I 8-årsalderen år var første gang jeg tenkte at det var skuespiller jeg ville bli. Det var enten det eller bokser jeg drømte om, men det var tydelig at jeg verken kom til å bli særlig høy eller stor, så derfor ble det skuespill, forteller Michelle Williams som er aktuell som heksa Glinga i filmen Oz: The Great and Powerful, til Mona B. Riise i Los Angeles.

Anmeldelse: Oz: The Great and Powerful: – En perfekt start på eventyret!

Michelle Williams (Foto: Scanpix)

Kjenner seg igjen

Williams foreller også at hun har hatt et hat elsk-forhold til skuespill i løpet av tiden hun har drevet med det. Hun vet at hun stadig blir en dyktigere skuespillerinne, samtidig som hun alltid føler hun har mye å lære.

– Det viser seg for det første at det er det eneste jeg virkelig kan, og for det andre at jeg fortsatt er veldig interessert i det. Selv om jeg har masse erfaring, føler jeg alltid at jeg har utrolig mye å lære. Jeg tror det er det som holder meg gående i yrket, sier Williams til NRK og forteller om sitt forhold til den nye filmen.

– Jeg var veldig sjenert som ung

– For meg er Oz: The Great and Powerful den ultimate road trip-filmen. Den tar for seg veien gjennom livet og de ulike personlighetene man møter, som påvirker og forandrer hvem man er.

Og det er akkurat denne gjenkjennelsen til sitt eget liv – som hun beskriver som en berg-og dalbane med innslag av mennesker som har satt inntrykk – som appellerer til skuespillerinnen.

James Franco (Foto: Disney)

Var sjenert

Hovedrolleinnehaveren, James Franco, spiller trollmannen Oz. Han kjenner seg også igjen i filmen på flere måter.

– Den største likheten mellom meg og karakteren må være at vi begge er underholdere. Oz starter som en tryllekunstner i et omreisende sirkus, og det er akkurat det jeg gjør når jeg som skuespiller trer inni ulike personligheter, underholder og spiller for folk, sier Franco

Til tross for at han var veldig blyg som ung har han alltid drømt om å spille på tv og film.

– Jeg var veldig sjenert som ung så jeg drev aldri med skuespill som liten. Det var ikke før det siste året på High School at jeg våget å prøve meg som skuespiller. Det var da jeg fikk smaken på det, sier Franco som sluttet på College etter ett år for å gå på teaterskole i Los Angeles.

– Jeg husker at det var den skumleste filmen jeg noen gang hadde sett.

Mangler rettigheter

Regissør Sam Raimi husker selv at han så The Wizard of Oz fra 1939, hver jul som barn og er nå glad for å ha fått lage en hyllest til filmen som har en så viktig rolle i amerikansk filmhistorie.

Sam Raimi (Foto: Scanpix)

– Jeg husker at det var den skumleste, men samtidig den mest rørende filmen jeg noen gang hadde sett.

Men det er flere av barndomsminnene fra filmen, noen elementer fra originalen, som regissøren måtte holde seg unna. Warner eier fortsatt rettighetene til det som ble billedlagt i 1939 og Raimi måtte derfor holde seg unna blant annet de rubinrøde skoene og den originale grønnfargen i sminken til karakteren The Wicked Witch of the West.