Slapp av! Du trenger ikke å vente til neste år på fortsettelsen av Telltale Games sitt episodebaserte pek-og-klikk-spill The Walking Dead.

Da den første episoden i spillet vant en BAFTA-spillpris for beste historie denne uken, uttalte Dan Connors, Telltales administrerende direktør, at ventetiden før neste sesong av spillet ville bli lang.

– Vi satser på høsten neste år, sa Connors i et intervju med Eurogamer etter at han hadde mottatt prisen.

Dette skapte selvfølgelig oppstandelse blant spillets tilhengere. Da spillnettstedet Gameinformer spurte Telltale Games om å få slippdatoen for spillet bekreftet, fikk de en uttalelse tilbake som lar fansen puste lettet ut, for da Dan Connors sa neste år, mente han 2013, ikke 2014.

I uttalelsen Gameinformer mottok svarer Telltale Games at:

«Det estimerte lanseringsvinduet for sesong to av The Walking Dead er for øyeblikket høsten «i år» (2013), og ikke «neste år» (2014), som det ble rapportert etter intervjuet som nylig har inntruffet. Vi beklager for forvirringen og takker dere og all våre tilhengere for deres vedvarende begeistring for Telltales serie.»

Se traileren for spillet her:

Vil holde på opplevelsen fra sesong 1

Med Playstation 4 rett rundt hjørnet er det stort fokus på hvordan Telltale Games vil tilrettelegge The Walking Dead for neste generasjons konsoller.

Les også: Slik blir PLaystation 4!

Da Sony annonserte sin nye konsoll 20. februar i år ble det klart at man ikke vil kunne føre over lagringer og digitale nedlastinger fra sin gamle Playstation 3 til den nye Playstation 4. Dette vil ha store konsekvenser for et spill som The Walking Dead der personlige avgjørelser og handlinger i spillet har mye å si for historien.

Under BAFTA spillpris-utdelingen denne uken sa imidlertid Telltale-produsent Kevin Boyle til IGN at det du gjorde i første sesong vil få konsekvenser for sesong to.

– Sesong to vil se hva du gjorde i sesong én, noe som vil skreddersy noen av tingene som skjer i sesong to, sa Boyle til IGN.

Han kunne ikke svare på hvordan de skal få til dette, men Telltale-grunnlegger Kevin Bruner, som også ble intervjuet av IGN, fortalte at de var i kontakt med Sony og at han forventet at de skulle snakke om en løsning snart.

The Walking Dead: The Game. (Foto: Telltale Games)

Et av de beste spillene i 2012

Telltale Games var så fornøyd med The Walking Dead-spillet at de annonserte en ny sesong av spillserien allerede da bare to av de fem episodene av spillet var ute.

Og gjengen i Telltale har all grunn til å være fornøyde. The Walking Dead-spillet har hatt stor suksess og vunnet flere priser. Pek-og-klikk-serien havnet til og med på Filmpolitiets toppliste over de beste spillene i 2012.

The Walking Dead-spillet er basert på Robert Kirkmans tegneserie, som også TV-serien The Walking Dead er basert på. Filmpolitiets Andreas Hadsel Opsvik mener at spillet, i likhet med tegneserien, baserer seg mer på mellommenneskelige forhold enn zombiedreping. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Les også: 2012: Årets beste spill!

HVa synes du om The Walking Dead-spillet? Si din mening i kommentarfeltet!