I går formiddag ble den månedslange kampanjen for å samle inn penger til utvikling av et nytt spill i Drømmefall-serien avsluttet på nettstedet Kickstarter.com, hvor spillutviklere, regissører, og andre kreative skapere, kan be om støtte til sitt prosjekt ved å selge det ferdige produktet på forhånd.

Nesten 22 000 nettbrukere valgte å spytte inn alt fra 30 til nærmere 60 000 norske kroner (!) hver for å støtte utviklingen av Drømmefall: Kapitler.

– Vi er overlykkelige og beæret og litt redde på samme tid, forteller Dag Scheve som er presseansvarlig hos spillselskapet Red Thread Games til NRK. Flere av utviklerne som har jobbet med både Drømmefall og en rekke andre spilltitler hos Funcom valgte å gå over til det nye studioet for å jobbe videre med eventyrspillserien.

INTERVJU: – Har fått henvendelser fra fansen hver dag i seks-sju år

Kommer høsten 2014

Rakel Johnsen og Dag Scheve i spillselskapet Red Thread Games. Foto: NRK/Alexander Fredriksen
Rakel Johnsen og pressesjef Dag Scheve i spillselskapet Red Thread Games. (Foto: NRK /Alexander Fredriksen)

Scheve forteller at selv om de har jobbet med denne innsamlingskampanjen siden september i fjor så ble de overrasket over hvor mange penger som til slutt kom inn.

– Vi var forberedt på å bite negler til siste slutt, noen kampanjer som hadde vært før oss viste en tendens til bare akkurat å klare innsamlingsmålet.

Målet til de norske spillutviklerne var i utgangspunktet å samle inn 850 000 amerikanske dollar, men sluttsummen endte på nesten det dobbelte – over åtte millioner norske kroner ble samlet inn via folkefinansiering.

Mot å gi penger til et prosjekt på nettsider som Kickstarter.com får brukere lovnad om å få tilsendt det ferdige produktet på et avtalt tidspunkt frem i tid. Scheve og resten av utviklerne hos Red Thread Games lover nå at spillet vil bli realisert, og sikter seg inn mot slutten av neste år som lanseringsvindu.

– Planen er november 2014, men erfaringsmessig vet vi at ting kan skje underveis.

(kommentarfeltet finner du under traileren til spillet)