Fanskaren av snikespillene i Thief-serien er stor. Siden det første spillet Thief: The Dark Project kom i 1998 har vi fulgt mestertyven Garret på oppdrag i steampunk-byen «the City».

Nesten et tiår er gått siden forrige spill i serien Thief: Deadly Shadows, men i 2014 kan fansen glede seg over det nye Thief, som slippes på neste generasjons konsoller.

På tirsdag kom den første traileren for spillet ut, først som en lekkasje via AntarGames, før den ble lagt ut på den offisielle Thief-kontoen på Youtube.

I traileren får vi en titt på en kappekledd Garret i en spillverden i stampunk-stil. Vi ser mestertyven idet han er i ferd med å stjele noen smykker, og vi får se ham kaste seg ut av et vindu før han redder seg inn med en gripekrok. Denne gangen er det Eidos Montreal som er utviklere for spillet, ikke Looking Glass Studios som de to første spillene i serien. Fansen kan imidlertid legge merke til at Eidos fortsatt har utstyrt Garret med pil og buen vi kjenner fra før.

Se traileren her:

Viktig for sjangeren

Thief-serien har vært med på å sette standarden for hva et godt snikespill skal være. Da Dishonored kom i oktober 2012 belønnet Filmpolitiet spillet med et velfortjent terningkast 6, og dette er et eksempel på et gjennomført snikespill som har hentet inspirasjon fra Thief. I likhet med Thief-spillene er det et førstepersons snikespill satt i en viktoriansk, steampunk-verden.

Anmeldelse: Dishonored – Kan friste med timevis av nervepirrende underholdning!

Skaperne av Dishonored, Harvey Smith og Raphael Colantonio, har tidligere bekreftet at Thief var av stor inspirasjon for dem da de designet spillet.

– Vi har elsket denne fascinerende verdenen, med all sin skumle historie og mystiske fraksjoner, i alle år. Måten spillet kun delvis er drevet av manus og istedet lener seg på simuleringen av verdenen, noe som betyr at det er handlingene og øyeblikkene drevet av spillernes valg som skaper historien. Thief står som et av de beste spillene som noensinne er laget, sa de til nettstedet New World Notes.

Thief står som et av de beste spillene som noensinne er laget.

Vurderte å droppe Garret

Når det nye spillet kommer i 2014 blir det spennende å se om Eidos Montreal klarer å gjøre gamle fans, samt nye spillere fornøyde.

De skal ha leflet med ideen om å lage en ny rollefigur i tredjeperson, slik at vi ville fått et spill mer i stil med Assassin’s Creed-serien, men dette la de heldigvis fra seg. Et Thief-spill uten Garret, ville nok fått mange fans til å rope ut sin misnøye.

Eidos Montreal gjorde en vellykket gjenoppliving av Deus Ex-serien med Deus Ex: Human Revolution i 2011, nå får vi vente og se om de klarer å gjøre det samme for kongen av snikespill.

Anmeldelse: Deus Ex: Human Revolution – Et heftig actionrollespill!

Hvilke forventninger har du til det nye spillet? Si din mening i kommentarfeltet!