«The Urban Legend»-skaperen Josef Yohannes. (Foto: Stian Frøysang)
«The Urban Legend»-skaperen Josef Yohannes. (Foto: Stian Frøysang)

– Wow! Jeg har alltid drømt stort og jeg visste da jeg startet at jeg ville gjøre dette til en internasjonal superhelt.

Indieutgiveren Arch Enemy Entertainment, som publiserer en rekke tegneserier digitalt, har plukket opp og skal gi ut den norske tegneserien «The Urban Legend» av Josef Yohannes i USA.

Første nummer av superheltserien har allerede funnet veien til norske butikker, mens arbeidet med å finne en amerikansk distributør har pågått lenge.

Under tegneseriemessen Comic-Con i San Diego i fjor møtte Yohannes flere utgivere, og fikk vist frem arbeidet sitt. Ideen til superhelten kom etter en reise til Afrika, hvor Yohannes møtte to fattige gategutter. De satte ham på sporet av en annerledes måte å bidra på, en annerledes måte å hjelpe dem, ved å lage en tegneseriefigur som også var et sterkt forbilde.

– Mye spennende har skjedd det siste året. Jeg har skrevet sesong en og to, og det var vært mange forhandlinger med tre aktuelle amerikanske utgivere. Det har vært en hektisk tid, men også en veldig spennende og lærerik periode, forteller han til Filmpolitiet.

FILMBONANZA: Se Josef på Comic-Con 2012 her

Omslaget til første utgave av «The Urban Legend». (Foto: Interpress Norge)
Omslaget til første utgave av «The Urban Legend». (Foto: Interpress Norge)

Kjemper mot urett og kriminalitet

Skolelæreren Malcolm T. Madiba velger å ta loven i egne hender etter at finanskrisen har ført til oppsigelser og nedlegging av både politimenn og brannstasjoner.

– Madiba får besøk av fetteren sin, som senere blir drept av en hensynsløs mafiaboss i Capital City. Malcom vet at dette drapet vil forbli uløst, og velger å ta saken i egne hender for å kjempe mot korrupsjon og kriminalitet, forklarer Yohannes.

Men «The Urban Legend» har ingen overnaturlige superkrefter til å bekjempe kriminaliteten, forklarer Yohannes.

– Han er en veldig menneskelig superhelt. Jeg har ikke gitt ham noen spesielle krefter, fordi målet er å skape en tegneseriefigur det er mulig for alle å relatere seg til.

RADIO: Hør hele intervjuet med Josef Yohannes i Filmpolitiets radiosending her

Historien som fortelles i den første sesongen med tegneserieblader er en introduksjon til den nye superhelten, og de forteller om de første kampene han må utkjempe i Capital City. Men Yohannes røper til Filmpolitiet at Oslos underverden får besøk av «The Urban Legend» i neste sesong.

Hvilken superhelt er din favoritt? Sleng inn dine kommentarer under.