GTA V - logo. (Foto: Rockstargames.com)

  • Hva er GTA?
  • Amerikansk spillserie – første spill kom i 1997.
  • Åpen urban spillverden hvor du får stor frihet til å utforske verdenen.
  • Hovedfiguren(e) er ofte kriminelle som skal kjempe seg opp i storbyens hierarki.
  • Har skapt mange nyhetsoverskrifter på grunn av sitt kontroversielle innhold.

Knappe tre uker før Rockstars neste storspill kommer til butikker verden over har store deler av spillet blitt lekket fra Sonys europeiske nettbutikk.

Playstation 3-brukere som kjøpte spillet på forhånd kunne laste ned datafilene for å unngå lange køer og nedlastingstider på lanseringsdatoen 17. september.

Disse datafilene har blitt dekryptert, og lydfiler som inneholder stemmesporet til spillet har blitt lagt ut på nettfora som Reddit.com.

Fra stemmesporet til spillet har flere nettsider nå avslørt hvordan spillet slutter.

Også lydsporet skal ha blitt avslørt. De oppdiktede radiostasjonene i spillserien har fått kultstatus blant mange spillinteresserte. NRK har tidligere skrevet at den norske elektronikaartisten Cashmere Cat er blant dem som er å finne på GTA V.

VIDEO: Se den nyeste «GTA V»-traileren her

(artikkelen fortsetter under bildet)

GTA V. (Foto: Rockstar Games)
De tre hovedpersonene i «GTA V» er Michael, Trevor og Franklin. (Foto: Rockstar Games)

Forsøker å begrense lekkasjen

Sony har trukket tilbake muligheten til å laste ned datafilene til spillet via Playstation-butikken på forhånd i et forsøk på å begrense lekkasjen.

– Vi beklager ovenfor Rockstar (utvikleren, journ.anm.) og ovenfor GTA-tilhengere over hele verdenen som ble eksponert for spoilerne, skriver selskapet i et innlegg på sin offisielle blogg.

Nettsamfunnet Reddit sine moderatorer har også gått ut for å begrense innlegg, på oppfordring fra Rockstar, som inneholder informasjon om spillet, og lagt ut instruksjoner på hvordan brukere kan unngå å komme over lignende innlegg.

Om du er gira på å få en av årets mest etterlengtede spillopplevelser spoilet (les: ødelagt) så kan du sjekke forumsdiskusjonene på nettstedet GameFAQS.com her.

ALT OM: Her er alt Filmpolitiet har skrevet om GTA V