Etter lanseringen av storspillet i september har Grand Theft Auto V slått ikke mindre enn syv verdensrekorder. Spesielt rekorden for høyest salgsinntekt for et underholdningsprodukt innen 24 timer er verdt å legge merke til (815,7 millioner dollar) – mer enn noen film noensinne har klart.

Spillet har så langt kun kommet ut til spillkonsollene Xbox 360 og Playstation 3. Det har opprørt PC-spillere, som har startet et nettopprop for å kreve spillet også til datamaskiner hvor hele 600 000 har bedt Rockstar om å gi ut en PC-versjon.

Du får ikkje køyre i «Convoy» saman med venene dine heilt enno. (Foto: Rockstar)
Store utfordringer med serverkapasitet har rammet «GTA Online», flerspillerdelen til det kritikerroste «Grand Theft Auto V». (Foto: Rockstar)

Ifølge kildene til nettstedet Eurogamer.net kommer Grand Theft Auto V til PC i første kvartal av 2014.

Chris Silva, en sentral markedsføringssjef hos Intel, har også uttalt til magasinet PC Gamer at han tror det ikke vil ta lang tid før spillet er tilgjengelig for PC-spillere.

– Jeg tror ikke det vil være konsolleksklusivt veldig lenge, men … noen betalte mange penger for å sikre seg eksklusivitet.

ANMELDELSE: Grand Theft Auto V – antiheltenes triumf

Rockstar selv har ikke respondert på ryktene eller oppropet, og viser til en uttalelse de kom med i juli.

– Vi har ikke noe å dele om mulighetene for [Grand Theft Auto V] på nestegenerasjons konsoller eller PC på dette tidspunktet.

Store nettverksproblemer

I kjølvannet av lanseringen av flerspillerdelen til spillet – GTA Online – har brukere hatt store problemer med å koble seg til spillserverne. I likhet med Diablo 3 og SimCity har brukere ikke fått spillet til å fungere tilfredsstillende, det har utløst en bølge av negativ oppmerksomhet.

Som plaster på såret vil Rockstar nå dele ut en halv million i spillpenger til alle som er rammet. Ved siden av inntektene fra salg av selve spillet er målet til spillselskapet å tjene penger på mikrotransaksjoner, hvor spillere kan kjøpe virtuelle kredittkort. Hvor store tap de tekniske problemene, og den påfølgende gavepakken, vil påføre Rockstar er ikke kjent.

LES OGSÅ: Rockstar beklagar problem med «GTA Online»