Integrert mulighet for strømming er en av de nye funksjonene på Playstation 4-konsollen, som kommer i butikker her i Norge på fredag.

Spillanmelder Rune Håkonsen skriver i Filmpolitiets førsteinntrykk av konsollen at det er enkelt å starte en egen spillstrøm hvor andre brukere kan se på at du spiller over Internett. For å få til dette må du ha en bruker hos enten Twitch.tv eller Ustream.com, og i USA og Canada, der konsollen allerede er lansert, er det mange som har tatt denne muligheten i bruk.

I helgen ble det oppstyr da spillere brukte spillet The Playroom i et forsøk på å oppnå sine 15 minutter med berømmelse, og dette har nå endt opp med at Twitch har forbudt strømming fra spillet The Playroom, melder Joystiq.

Førsteinntrykk: Playstation 4 — Spillstrømming kan endre konsoll-landskapet

Drakk seg drita og strippet

The Playroom er et spill (eller snarere en demonstrasjon for konsollens funksjoner) som er forhåndsinstallert på Playstation 4, der Playstation-kameraet kombinerer den ekte verden med grafikk og lyd for å skape en utvidet virkelighet (augmentet reality), altså en illusjon av at spillet foregår i din egen stue.

Noen brukere har valgt å benytte dette som en mulighet til å kringkaste prateprogram om spill, men det finnes også de som velger å kle av seg foran kamera.

Etter at et ektepar drakk seg drita og strippet på sin livestrøm, måtte Twitch i helgen omarbeide sine brukervilkår for å forby innhold som ikke er spillrelatert, men nå har de altså sett seg nødt til å forby all strømming fra spillet.

– Vi har fjernet The Playroom-innhold fra vår katalog, fordi mesteparten av innholdet ikke var spillrelatert, sa en ikke navngitt talsperson fra Twitch til Joystiq.

Nå skal strømmetjenesten se nærmere på om de skal tillate The Playroom-innhold i sin tjeneste, etter hvert som brukerne blir kjent med spill-fokuset som tjenesten krever på innhold som distribueres.

– I mellomtiden kan dere se på alle de utrolige spillopplevelsene som folk strømmer fra Playstaion 4, avsluttet talspersonen.

Se traileren for The Playroom her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Spennende muligheter

Det er synd at det alltid er noen som skal ødelegge for andre. Kombinasjonen av The Playroom og Twitch hadde nemlig åpnet for masse spennende brukergenerert innhold, som for eksempel «The Spartan Show», som er et prateprogram om spill laget av et gamer-par.

På programmet har det unge paret fra Washington i USA, blant annet vist hvordan man kan modifisere en Dualshock 4-kontroller med analogspakene fra Dualshock 3, og har til og med hatt Adam Boyes, utgiversjefen for Sony Computer Entertainment America, som innringer på programmet.

Se video her:

Hva synes du om strømmemulighetene på PS4? Bruker du Twitch eller Ustream? Si din mening i kommentarfeltet!