At flere ulike spillutviklere har ønsket å jobbe med George R.R. Martin og hans fortellinger fra bokserien A Song of Ice and Fire bør ikke komme som en overraskelse. Serien A Game of Thrones (navnet er hentet fra den første boken) har blitt et moderne TV-fenomen med umåtelig popularitet.

I løpet av få år har Telltale Games vokst fra å være en liten utvikler som lagde episodespill basert på kjente fortellinger til å bli et fullvokst spillstudio.

Under den hyperkommersialiserte spillprisutdelingen VGX avduket selskapet at det er de som skal gripe fatt i fantasybøkene – og slipper i 2014 et episodebasert spillserie basert på bøkene til Martin.

Etter spillselskapets start med Bones-spillene i 2005, fikk de mye skryt for å hente frem den ikoniske serien Monkey Island (2009). I 2012 havnet The Walking Dead-spillene på flere lister over årets beste, mens i år fikk først episode av The Wolf Among Us – basert på Fabels-tegneseriene – terningkast 6 fra Filmpolitiet.

Skjermbilde fra den korte promotraileren til «Game of Thrones»-spillene. (Foto: Telltale Games)
Skjermbilde fra den korte promotraileren til «Game of Thrones»-spillene. (Foto: Telltale Games)

ANMELELSE: The Wolf Among Us – Episode 1 – mørkt, så jævlig mørkt

Tar over «Borderlands»-serien

– Vi vil utnytte det vi kan for å skape noe fantastisk, fortalte sjefen for Telltale Games i et intervju rett etter annonseringen på spillprisutdelingen VGX.

– Vi har akkurat startet å tenke på figurer, hvem som har mest på spill og hvem som kan gjøre mest inntrykk.

I tillegg ble det klart at Telltale Games samarbeider med Gearbox Software for serie episodebaserte spill i Borderlands-serien under navnet Tales of Borderlands.

Dermed er det sannsynlig at spillselskapet må utvide staben ettersom de allerede arbeider med andre sesong av spillserien The Walking Dead og de kommende episodene i serien The Wolf Among Us.

ANMELDELSE: Game of Thrones sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 E01-02