Knapt to uker er gått siden den norske lanseringen av Sonys nye spillkonsoll Playstation 4 – amerikanerne har klokket inn snart fire uker. I løpet av den korte tiden konsollen har vært på markedet har Playstation 4 sin innebygde strømmefunksjon blitt heftig benyttet.

Nå melder Sony at spillere har strømmet over 20 millioner minutter (over 38 år) og klikket seg inn på 800 000 unike strømmer, mens antallet seere totalt har passert over 7 millioner.

Med et enkelt knappetrykk kan du sende skjermbildet fra din TV rett til strømmetjenester som Twitch.tv og Ustream slik at hvem som helst kan følge med på hva du driver med. Sammen med en mikrofon og Playstation-kameraet er du ikke langt unna en «DIY»-versjon av et tv-studio for amatører.

Mens dette blir sett på som en helt unødvendig funksjon blant voksne spillere, har de yngste (under 20 år) omfavnet konseptet, mye takket være det svenske spillet Minecraft. De mest populære «Let’s Play»-videoene tiltrekker seg millioner av klikk – og de brukerne med flest følgere kan sågar leve av at andre ser på de spille dagligdagse spill.

«Min spådom er at nettopp denne funksjonen vil føre til de største endringene i spillhverdagen – om man ser et par år frem i tid.»
Fra anmeldelsen av Playstation 4, publisert 28. november 2013.

LES HER: Anmeldelse av Playstation 4 – starten på et nytt spilleventyr

Vanskelig å holde kontrollen på nettstrømmene

Gjennom programmet The Playroom kan brukere med et Playstation-kamera ikke bare strømme bildet av det de spiller, men også seg selv. Spesielt mye oppmerksomhet fikk et ektepar som drakk seg fulle og strippet på sin livestrøm, dermed ble Twitch tvunget til å omarbeide sine brukervilkår for å forby innhold som ikke er spillrelatert.

– Vi har fjernet The Playroom-innhold fra vår katalog, fordi mesteparten av innholdet ikke var spillrelatert, sa en ikke navngitt talsperson fra Twitch til nettstedet Joystiq da mediedekningen blåste som verst for et par uker siden.

Sony-sjefen Shuhei Yoshida forteller i dagens pressemelding at han er veldig glad for at folk deler sine spillopplevelser med omverdenen og at interessen for å strømme fra Playstation 4-konsollen har gått over all forventning.

– Vi er glad for å se spillere omfavne Playstation 4-konsollen og vi ser frem til hvordan brukere vil utvikle sosial spilling i årene som kommer.

ALT OM: Her finner du alle anmeldelser og artikler om Playstation 4

Kan du tenke deg å strømme spillene dine på nett? Eller hvorfor ikke? Del dine opplevelser i kommentarfeltet under videoen.