Den mye omtalte kampen mellom de to nestegenerasjonsspillkonsollene Playstation 4 og Xbox One har ikke startet i Norge. Selv om Sony lanserte sin konsoll på markedet allerede i november i fjor, har ikke Microsoft valgt å gå ut med når deres konkurrent vil treffe det norske markedet.

– Xbox One lanseres i 2014, skriver Tommy Limnell Holm ved Microsoft Norge i en e-post til NRK.

– Vi ser frem til å bekrefte dato og andre detaljer for Xbox One lansering ved et senere tidspunkt.

Krangelen om hvem som selger best raser likevel i USA. Mens Microsoft slapp tall i januar i år, som fortalte at Xbox One solgte best i desember, slår Sony seg på brystet og forteller i en ny pressemelding at Playstation 4 solgte nærmest dobbelt så mye som sin nærmeste konkurrent i januar.

Til sammenligning har Microsoft fortalt at amerikanske forbrukere kjøpte i overkant av 900 000 Xbox One-konsoller i julemåneden desember.

22. februar er det duket for Playstation 4-lansering i Sonys hjemland Japan. Omfattende markedsføringskampanjer er allerede i gang i landets største byer, her fra Tokyo 1. februar. (Foto: AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA)
22. februar er det duket for Playstation 4-lansering i Sonys hjemland Japan. Omfattende markedsføringskampanjer er allerede i gang i landets største byer, her fra Tokyo 1. februar. (Foto: AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA)

LES OGSÅ: – Over 100 nye PS4-spel i løpet av 2014

Ventelister for å kjøpe Playstation 4

Nettstedet Bloomberg peker på at Sony har jobbet med å fylle opp konsollageret etter en julehøytid med svært høy etterspørsel.

Også i Norge har etterspørselen etter Playstation 4-konsollen ført til lange ventelister.

– Tilgangen på [Playstation 4-konsoller] er svært begrenset i butikker og vi jobber hardt for å fylle opp beholdningen så snart som mulig, fortalte en talsmann for Sony i forbindelse med rapporten fra bransjeanalysebyrået The NPD Group.

Nordisk Film, som distribuerer Playstation 4 i Norden for Sony, ønsker ikke å gå ut med salgstall for de nordiske regionene. Men opplyser at de siste globale salgstallene fra starten av 2014 viser godt over fire millioner solgte konsoller. Det forteller markedssjef for Sony PlayStation i Norge Nils Bråfelt til NRK.

– Vi registrerer en stor interesse for PS4 i det nordiske markedet og vi får stadig rapporter fra våre samarbeidspartnere om at interessen for konsollen fremdeles er svært stor.

ANMELDELSE: Playstation 4 – starten på et nytt spilleventyr