I en overraskende melding bekrefter spillstudioet Naughty Dog at den mangeårige veteranen Amy Hennig forlater Uncharted-utvikleren.

Kilder nettstedet IGN har snakket med forteller at Hennig ble presset ut av utviklingsarbeidet på det nye eventyrspillet i den populære serien av Neil Druckmann og Bruce Straley. De to har stått bak selskapets siste suksess, det kritikerroste postapokalyptiske spillet The Last of Us.

En knapp pressemelding fra Sony, som eier Naughty Dog, legger vekt på at den høyprofilerte avgangen ikke vil påvirke utviklingsarbeidet på det nye eksklusive Uncharted-spillet. Oppfølgeren til Uncharted 3: Drake’s Deception ble avduket under den første offentlige fremvisningen av Playstation 4-konsollen under E3-messen på forsommeren 2013.

– Amy har gitt betydelige bidrag til spillindustrien og vi er takknemlige for alt hun har gjort for Naughty Dog, skriver Sony i uttalelsen. – Utviklingsplanen for «Uncharted» vil ikke bli påvirket.

ANMELDELSE: Uncharted 2: Among Thieves – årets beste spill 2009!

Hennigs syn på spillutvikling og sterke personlighet har gitt henne en posisjon som en av verdens viktigste kvinnelige spillskapere – og æren for spillseriens omfattende suksess. Selv har hun uttalt at Indiana Jones, Tintin og Lawrence of Arabia har vært viktige inspirasjonskilder for arbeidet hennes.

Om det er The Last of Us-skaperne som nå skal ta over den kreative ledelsen på Uncharted 4 er ikke klart.