Jørgen Nicolai Solum i køen for å komme inn i Vikingskipet. (Foto: NRK / Jørgen Nicolai Solum)
Jørgen Nicolai Solum i køen for å komme inn i Vikingskipet. (Foto: NRK / Jørgen Nicolai Solum)

Hvert år samles flere tusen datainteresserte seg i Vikingskipet, og i år skal en av dem rapportere på P3.no og sosiale medier for Filmpolitiet. Jørgen Nicolai Solum (18) meldte seg på og ble trukket ut til å være årets The Gathering-korrespondent.

18-åringen besøker datafestivalen i Vikingskipet for første gang, men helt siden han så de første tv-reportasjene i Dagsrevyen da han var liten har han vært bestemt på å reise.

– Det jeg har sett frem til, siden jeg så det på TV da jeg var liten, er å se de heftige PC-ene og spillmaskinene. Men det å vite at så mange mennesker samles rundt det som er hobbyen min – nemlig gaming – er jo dritkult.

LES OGSÅ: Kristoffer (23) lever av å spille data

Verdens nest største

Og nettopp spillinteressen er viktig for Jørgen, som denne gangen ofret familieferie på hytta til fordel for en mørk hall og tusenvis av dataskjermer. Bare tanken på at så mange mennesker med felles interesser siden starten av 90-tallet har samlet seg er utrolig.

– Jeg syns det er sjukt å tenke at The Gathering er en av verdens største datafestivaler. Det er jo litt kult, for det kunne vært hvor som helst, men så er det her i Norge. Det er vanskelig å sette ord på det. Man kan møte andre nerder og nye folk, og det er jo fantastisk.

I år samles over 5000 i Vikingskipet, alle med ulike interesser og spillpreferanser. Noen skal delta på workshops og foredrag, mens andre skal konkurrere i kostymeutfordringer og cosplay. For Jørgen er det likevel ett spill han holder høyere og som vil være i fokus på årets datafestival, på spørsmål om hvilket spill han ville tatt med deg på en øde øy var svaret klart.

– CounterStrike GO! For jo mer tid man bruker på [dette femten år gamle] spillet jo dyktigere blir man. Jeg hadde også vurdert World of Warcraft, men det ville jo blitt kjedelig i lengden.

De neste dagene rapporterer Jørgen fra Vikingskipet for Filmpolitiet. Følg med på P3.no, og NRK P3 sine kontoer på Facebook og Instagram, for oppdateringer.

Har du tips til vår The Gathering-korrespondent?
Ta kontakt med oss via epost filmpolitiet@nrk.no eller send oss en melding på Twitter @Filmpolitiet.

Se bildene postet av The Gathering-deltagerne under emneknaggen #TG14 under.