Alt startet med noen rare YouTube-klipp. Et spill hvor du tar kontrollen over en geit som er «up too no good»? En festlig konsept.

Utviklerne bak Goat Simulator – Coffe Stain Games – har gjort et genitrekk. Ved å flyte på bølgen av oppmerksomhet og omtale i sosiale medier har spillselskapet fått gratis reklame verdt flere millioner av dollar. Derfor bestemte de seg også for å smi mens jernet var varmt og gi ut et uferdig spill.

Ja, utviklerne har sågar forsøkt å slå en vits på bekostning av nettopp dette og lister i den digitale nettbutikken Steam følgende som en av spillets innsalgspunkter:

«MILLIONS OF BUGS! We’re only eliminating the crash-bugs, everything else is hilarious and we’re keeping it.»

Å unnskylde åpenbare feil med at det er morsomt holder ikke i min bok.

ANMELDELSE: Animal Crossing: New Leaf – et uvanlig og unikt simuleringsspill

(anmeldelsen fortsetter under videoen)

Morsommere å se på enn å spille selv

Du tar kontrollen over en … geit … i tredjepersonsperspektiv, og rusler omkring i en liten åpen spillverden. Med geita kan du dulte borti ting eller brukte geitetunga til å plukke opp noe. Kommer du borti en bensinstasjon, går den til himmels, eller hopp over gjerdet til et senter som forsker på antigravitasjons, og du kan fly. Begge disse to nevnte mulighetene vises frem i den svært mye delte traileren og er blant høydepunktene – som er det er få av.

I løpet av knappe tjue minutter gikk jeg lei. De umiddelbare fnisetoktene gikk over så snart jeg forstod at spillet ikke inneholder et rammeverk for opplevelsen. Utover å skape kaos, og samle overdrevne trofeer for overdrevne handlinger, makter ikke Goat Simulator å skape motivasjon til å utforske galskapen.

ANMELDELSE: Reus – økosimulering til bruk i skoletimene

Kontrollsystemet er upresist og vanskelig å bruke, og bidrar til at spillutvikleren Coffee Stain Studios har begått – i mine øyne – en kardinaltabbe.

Goat Simulator er et spill det er morsommere å se på Youtube enn å spille selv.

Dette kunne vært et spill som med sin Youtube-/Reddit-/meme-aktige tilnærming kunne gitt spillkomedier en ny løft. Men Goat Simulator er et halvferdig spill som forsøker å forklare feilene og svakhetene med absurd humor. Coffee Stain Studios har ikke utnyttet muligheten til god satire og endt opp med et forglemmelig spill. Spar dine kroner, kjøp en frossen pizza, se videoklipp på YouTube, og før du er ferdig med å spise opp maten er du også ferdig for godt med spillet.

Goat Simulator er et mislykket spilleksperiment.

Om SPILLET

Goat Simulator
  • Goat Simulator
  • Slippdato: 01.04.2014
  • Utgiver: Coffee Stain Studios
  • Plattformer: PC
  • Sjanger: Simulator