– Activision gjorde en forretningsbeslutning om å fokusere på Xbox One, Playstation 4 og PC, fortalte spillutvikleren Sledgehammer Games til nettstedet Eurogamer under spillmessen Gamescom i forrige uke.

I dag har Activision-sjefen Eric Hirshberg bekreftet at den nye utgaven i en av verdens mest populære spillserier ikke kommer til Nintendos hardt prøvede hjemmekonsoll.

– Alt jeg kan si er at vi ser på hvert enkelt spill og plattformene vi mener passer for dem. Det er en vurdering vi tar hver gang.

ANMELDELSE: Call of Duty: Ghosts – lite nytt fra frontlinjene

(artikkelen fortsetter traileren)

Nintendo-sjefen Satoru Iwata viste frem Wii U-konsollen for første gang under spillmessen E3 i 2011. (Foto: REUTERS/Phil McCarten)
Nintendo-sjefen Satoru Iwata viste frem Wii U-konsollen for første gang under spillmessen E3 i 2011. (Foto: REUTERS/Phil McCarten)

Sliter med å få fart på salget

Til tross for en god start etter konsollens lansering høsten 2012 har ikke Nintendo klart å gjenta suksessen de hadde med forgjengeren Wii.

Wii U har – etter halvannet år i limbo – solgt betraktelig bedre i 2014, takket være en rekke meget gode spillanseringer. Likevel sliter den japanske spillgiganten med å overbevise de største utgiverne og utviklerne om at konsollen er levedyktig.

Terningkast 6: Mario Kart 8 | Super Mario 3D World

For Nintendo er det en ond sirkel som er vanskelig å bryte ut av. Uten de store spillene selger ikke konsollen, og uten gode salgstall kommer ikke de store spillene.

Også Ubisoft har tidligere uttalt at de har lagt et ferdig spill til Wii U på hylla i påvente av bedre salgstall.

«Call of Duty: Advanced Warfare» kommer til Xbox One, Xbox 360, Playstation 3, Playstation 4 og PC den 4. november.

Har du en Wii U eller vurderer å kjøpe en? Fortell hvorfor i kommentarfeltet under lenkene.