Forventingene til oppfølgeren til «Sin City» (2005) har vært svært høye. Den særprege visuelle stilen emulerer tegneserien skrevet og tegnet av Frank Miller i 1993. Filmplakat for «Sin City: A Dame to Kill For». (Foto: SF Norge)
Forventingene til oppfølgeren til «Sin City» (2005) har vært svært høye. Den særprege visuelle stilen emulerer tegneserien skrevet og tegnet av Frank Miller i 1993. Filmplakat for «Sin City: A Dame to Kill For». (Foto: SF Norge)

Ni år er gått siden kultfilmen Sin City kom ut, omtalt av Filmpolitiets Birger Vestmo som en av de beste filmene fra 2005. Oppfølgeren, regissert i tospann av Robert Rodriguez og tegneserieskaperen Frank Miller, har fått en blandet mottakelse fra amerikanske anmeldere.

Selv med en bred lansering på nærmere 3000 kinolerreter over hele USA og heftig markedsføring tjente filmen inn knappe 6,5 millioner dollar i åpningshelgen.

Med et budsjett på mellom 60 og 70 millioner dollar er dette langt under hva både bransjeanalytikere og filmstudioet bak Sin City: A Dame to Kill For håpet på. Den første filmen hentet inn nesten tre ganger så mye i sin åpningshelg i 2005.

Guardians of the Galaxy gjeninntok førsteplassen på de amerikanske kinolistene i sin fjerde uke og hentet inne fire ganger så mye som Sin City: A Dame to Kill For. Dermed har Marvels storfilm også blitt den mest innbringende sommerfilmen i 2014.

(artikkelen fortsetter under traileren)

– Ny film kun om folk går og ser denne

Filmnettstedet Screenrant mener filmen stort sett er en fornøyelig oppfølger, men at den har kommet altfor sent.

– Den grublende tonen er intakt og skaper et sterkt fundament for skarp humor og sjokkerende vold. Men filmens ustanselige sammenligninger («like a freight train to the stomach») og melodramatiske dialog ødelegger nesten for dens forsøk på å være en neo-noir-film. Ofte er den mer en uelegant imitasjon enn en skarp hyllest til sjangeren.

Til nettstedet Moviefone uttalte regissørene at de ønsket å lage en tredje film om denne tjente nok penger på kino.

– Vi vil gjøre en tredje film. Men først når folk går på kino og ser denne filmen vil mulighetene åpne seg fremover. Om de ikke gjør det …

Skal du se «A Dame to Kill For»? Og hva syns du om den første filmen? Del dine synspunkter i kommentarfeltet.

«Sin City: A Dame to Kill For» har norske premiere den 5. september.