Under spillmessa E3 i Los Angeles i juni i år, fikk Ubisoft massiv kritikk for å ikke inkludere en spillbar kvinnelig figur i Assassin’s Creed: Unity.

På den offisielle Ubisoft-bloggen har spillselskapet nå annonsert hvilke planer de har for nedlastbart materiale til spillet, og det er ingen tvil om at de nå prøver å blidgjøre sinte spillere.

I sesongkortpakken for spillet ligger det nemlig en enkeltstående spillopplevelse, Assassin’s Creed Chronicles: China, et sideskrollende plattformspill satt i 1700-tallets Kina, der hovedpersonen er, ja du gjettet riktig, en kvinne.

Anmeldelse: «Assassin’s Creed IV: Black Flag» – Ut på bøljan blå!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Assassin’s Creed Chronicles: China har et stilisert uttrykk. (Foto: Ubisoft).
Assassin’s Creed Chronicles: China har et stilisert uttrykk. (Foto: Ubisoft).

Et dårlig plaster på såret?

Shao Jun er den siste gjenlevende assassineren i det kinesiske broderskapet, og hun har tidligere dukket opp i Assassin’s Creed-historie som Ezio Auditores student, blant annet i den animerte kortfilmen Assassin’s Creed: Embers. I Assassin’s Creed Chronicles: China reiser hun tilbake til Beijing for å hevne seg på de som tilintetgjorde ordenen hennes.

– I denne 2,5D-versjonen av den berømte serien, utviklet av Climax Studios, må spillere utfordre skjebnen når de får klatre på den kinesiske mur og drepe fra skyggene, skriver Ubisoft i en pressemelding.

Climax Studios har ikke laget innhold til Assassin’s Creed-serien tidligere, og kritiske røster vil kanskje se det nedlastbare spillet som et dårlig plaster på såret fra Ubisoft sin side. For selv om man nå får en ny kvinnelig figur å spille med i serien, i tillegg til Aveline fra Assassin’s Creed III: Liberation, kan man fortsatt ikke utforske Unitys store åpne spillverden som kvinne.

Når det er sagt ser Assassin’s Creed Chronicles: China unektelig svært bra ut. Med sitt stiliserte uttrykk og maleriske animasjoner kan dette bli et interessant plattformspill.

Se traileren for Assassin’s Creed: Unitys nedlastbare innhold her:

Hva synes du om Assassin’s Creed Chronicles: China? Si din mening i kommentarfeltet!