Allerede i fjor ble det klart at det neste spillet i Ubisofts Assassin’s Creed-serie er satt til 1800-tallet i et viktoriansk London.

Spillet som har gått under kodenavnet Victory har fått navnet Assassin’s Creed: Syndicate, og onsdag kveld annonserte Ubisoft at spillet kommer til Xbox One og PS4 23. oktober, og til PC senere på høsten.

Før helgen lekket detaljer fra Ubisofts presentasjon av spillet. Spillstudioet bekreftet imidlertid onsdag at hovedrollene i spillet heter Jacob og Evie Frye, to søsken som driver en kriminell bande i Londons underverden.

De to rollefigurene skal ha sine egne individuelle historielinjer, og med dette møter Ubisoft fjorårets massive kritikk mot Assassin’s Creed: Unitys mangel på spillbare kvinnelige figurer. I tillegg skal også flere av motstanderne i spillet være kvinner.

Les også: – Blir ikke skuffa over mangel på kvinnelig hovedfigur

Oppgradert snikesystem

Handlingen i Assassin’s Creed: Syndicate utspiller seg i 1868, altså under den industrielle revolusjonen, og utstyret ditt er dermed også oppgradert.

Siden vi ikke lenger befinner oss i middelalderen eller renessansen har sverdet blitt lagt på hylla. Isteden får du blant annet en stokk med en korde inni, og du vil blant annet få muligheten til å slenge deg fra tak til tak med en utskytbar gripekrok.

Snikesystemet skal ha blitt forbedret og du vil få muligheten til å slåss på toppen av rullende vogner i Londons gater eller langs togtak. I tillegg vil du også kunne kapre kjøretøy så du kan komme deg raskere rundt i byen.

Artikkelen fortsetter under gameplayvideoen.

Lokker med forhåndskjøp

For første gang i serien kunne Assassin’s Creed: Unity by på kooperativ flerspiller, men dette har ikke blitt med videre til Syndicate. Det blir hverken kooperativ eller kompetativ flerspiller.

Fokuset blir isteden på å samle gjengmedlemmer til den banden din sånn at du kan få hjelp når det bryter ut gateslagsmål også videre.

Ubisoft har fått mye kritikk for å spy ut et nytt spill i serien hvert år, istedenfor å ta seg tiden til å finpusse spillene før de lanseres. Fjorårets Assassin’s Creed: Unity var en god spillopplevelse når det fungerte, men lanseringen var preget av store tekniske problemer og grafiske glipper.

Selskapet kjører likevel på – Syndicate er det niende spillet i hovedserien, men denne gangen er det ikke utviklet av Ubisoft Montreal, men hos selskapets avdeling i Quebec.

Som alltid kan man forhåndskjøpe spillet, noe som selvfølgelig også gir deg eksklusivt innhold, men med katastrofelanseringen av Unity friskt i minne bør folk kanskje tenke seg om to ganger før de betaler for et produkt som kanskje ikke er ferdig ved lansering.

Hva synes du om «Assassin’s Creed: Syndicate»? Si din mening i kommenterfaltet.