Uncharted-serien er kjent for å ha sprøytet nytt liv inn i actioneventyrsjangeren med sitt filmatiske tilsnitt og sin lune Indiana Jones-estetikk.

De habile folka i utviklerteamet hos Naughty Dog har takket være sin innsats med Uncharted-universet blitt premissleverandører for teknologien i Playstation-konsollene.

Etter å ha sett det nyeste klippet fra Uncharted 4: A Thief’s End er det lett å forstå hvorfor.

Klippet gjør det også lettere å forstå hvordan det ser ut når man trosser tyngdekraften for å spille knokepoker med panna til en intetanende geriljakriger:

Uncharted 4

Men altså:

I nattens spilldemonstrasjon ser vi hovedrolle Nathan Drake og makkeren havne i skuddveksling på gatenivå, der Drake blant annet må ta i bruk omgivelsene for å lure fienden – hopping, klatring og nevedeng har alltid stått sentralt i en eplekjekk eventyrers liv.

Drake og makkeren setter seg deretter bak rattet på en jeep for delvis å brøyte seg, delvis elegant suse gjennom et sandfylt bylandskap i solnedgang.

Det er ikke tempoet det skal stå på når Playstation 4 viser hestekrefter:


Sagnomsust oppfølger

Hele seks år har gått siden The Last Guardian ble annonsert med brask og bram på E3-messa i 2009. Det sagnomsuste spillet var opprinnelig planlagt lansert til Playstation 3 i 2011, men forsvant av uante grunner fra radaren.

Som den spirituelle oppfølgeren til den kritikerroste sjelevandringen Shadow of the Colossus, har det vært knyttet mye forventning til spillskaper Fumito Uedas nyeste prosjekt.

Mange fryktet det verste – kanselleringer er ikke uvanlig, og The Last Guardian møtte kriteriene for det såkalte evighetsprosjektet.

Som en pangstart på Sony-konferansen fikk vi imidlertid servert historiens andre The Last Guardian-klipp, sammen med den (nye) offisielle bekreftelsen: Spillet slippes i 2016. Betyr dette at Team Ico-fansen – og alle spillfans for øvrig – endelig kan puste lettet ut?

Kanskje. Hvem vet. Vi forbeholder oss i hvert fall retten til å håpe.

Se traileren, og si hva du synes i kommentarfeltet!