Ghibli

  • Hva er E3?
  • Electronic Entertainment Expo
  • Årlig spillmesse i Los Angeles
  • De største distributørene og produsentene holder store pressekonferanser der de viser frem nye spill og ny teknologi
  • E3 er derfor den viktigste arenaen for fremvisning av nye spill og konsoller
  • Messa gir oss en pekepinn på hvordan det neste spillåret kommer til å bli

Minecraft har for lengst blitt en farsott blant både yngre og eldre spillere. Med sjarmerende Lego-pedagogikk i en åpen verden, er Minecraft spillet som har truffet midt i den kreative nerva hos sitt publikum.


LES OGSÅ: Valve kaster seg inn i VR-kappløpet


Siden spillet i stor grad er tuftet på romlig intelligens har Minecraft til og med blitt brukt i skolesammenheng.

Sett i lys av spillets over 100 millioner brukere er det heller ikke rart at Microsoft velger å fremheve fenomenet på sin pressekonferanse. Da merkevareansvarlig Lydia Winters ankom scenen i kveld, var det med et aldri så lite ess i dressjakkeermet.

Lag et hologram på stuebordet

Etter en kort presentasjon er det duket for stuebordsaction. Inn på scenen kommer en mann med det jeg først trodde var tidenes raskeste briller, men som fort viser seg å være Microsofts nye Hololens-satsning.

Minecraft Hololens-avsløring

Dette er altså en type VR-briller som kan smelte sammen omgivelsene dine med spillinnholdet på brilleskjermen, slik at man oppnår en hologram-effekt på rene flater – som et stuebord.

Når selskapet bak spillet, Mojang, demonstrerer spillet på scenen under E3, er det med et dryss av fremtidsstøv. På et bord plassert foran Microsoft-ansatte Saxs Person, mannen som er foræret de nye hologrambrillene, får vi se en framstilling av et Minecraft-kart som hologram.

Rett på bordet, gitt. Sjekk hele klippet nedenfor (2:31):

På tide å kjøpe seg nytt stuebord?