Da det tredje Batman-spillet fra Rocksteady Studios kom ut på tirsdag var forventningene skyhøye. De to første spillene i rekken, Batman: Arkham Asylum og Batman: Arkham City er begge svært anerkjente spill, som har høstet gode kritikker over hele linja. Spillene fikk henholdsvis terningkast 5 og 6 her i Filmpolitiet.

Anmeldelsene av Batman: Arkham Knight har også vært gode, men da spillet ble lansert på tirsdag begynte problemene. Anmeldelderne har for det meste testet spillet til Playstation 4 eller Xbox One, men etter lansering rant det inn meldinger om store feil og mangler for PC-versjonen av spillet. Mange opplevde at spillet hang og krasjet, og Rocksteady måtte jobbe på spreng for å fikse ytelsesproblemene.

Spillanmeldelse: «Batman: Arkham Knight» – Et variert og hardtslående spill

Det har de imidlertid ikke klart. Natt til mandag la utgiver Warner Bros. Interactive ut en offisiell beklagelse på spillets forumsider, der de forteller at de trekker spillet fra markedet til de klarer å fikse feilene.

– Vi vil be om unskyldning til alle dere som opplever ytelsesproblemer med Batman: Arkham Knight på PC. Vi tar disse problemene veldig seriøst og har derfor bestemt oss for å utsette salget av PC-versjonen, mens vi jobber med å løse disse problemene for å tilfredsstille kvalitetskravene våre, heter det i uttalelsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

De grafiske «glippene» i Assassin's Creed Unity førte til en hel haug med memes på Internett.
De grafiske «glippene» i Assassin’s Creed Unity førte til en hel haug med memes på Internett.

Lanserer spill før de er ferdige

Batman: Arkham Knight har altså stilt seg i den lange rekken av spill som ikke fungerer som det skal ved lansering. Ubisoft fikk for eksempel massiv kritikk da de lanserte Assassin’s Creed: Unity i november i fjor med store grafiske glipper og tekniske problemer.

Halo: The Master Chief Collection, som kom samtidig var også en katastrofelansering for Microsoft og Bungie Studios. Microsoft endte opp med å gi ut Halo 3: ODST gratis som kompensasjon. (Det kosta bare 30 kroner uansett, så det er forsåvidt ikke noe å skryte av).

Forhåndssalg av spill er noe som bidrar til denne negative trenden vi ser med lanseringsproblemer. Distributørene legger press på spillutviklerne for å få spill klare til slippdatoen, noe som oftere og oftere resulterer i at spill rett og slett sendes til butikken før de er ferdige.

Å vente med å kjøpe et spill til et par dager etter lansering kan jo derfor være lurt. I denne omgang kan spillere som allerede har kjøpt Batman: Arkham Knight få pengene refundert.

Har du opplevd lanseringsproblemer med et spill? Fortell i kommentarfeltet!