Ghibli

  • Hva er E3?
  • Electronic Entertainment Expo
  • Årlig spillmesse i Los Angeles
  • De største distributørene og produsentene holder store pressekonferanser der de viser frem nye spill og ny teknologi
  • E3 er derfor den viktigste arenaen for fremvisning av nye spill og konsoller
  • Messa gir oss en pekepinn på hvordan det neste spillåret kommer til å bli

Under Microsofts pressekonferanse på E3 mandag kveld, annonserte Xbox-sjefen Phil Spencer at Xbox One bli bakoverkompatibel.

– Vårt mål er å levere den største spillkatalogen til Xbox One, og bakoverkompatibilitet lar oss gjøre nettopp det, sa Spencer til jubel fra salen. Dette har vært en etterlengtet funksjon for mange spillere.

I løpet av sommeren vil du få muligheten til å laste ned Xbox 360-spillene du har kjøpt digitalt, og spillene du har på disk vil også fungere på konsollen.

100 spill tilgjengelig ved lansering

Microsoft annonserte at omkring 100 titler vil være tilgjengelig når tjenesten lanseres, det er med andre ord ikke alle spill som vil være bakoverkompatible med det første, men at katalogen vil bli større etter hvert.

Fra scenen smalt det også et spark i retning Sonys Play Station Now-tjeneste der du må betale for samme tjeneste, med en kommentar om at hos Xbox må du ikke betale for spill du allerede eier…

Play Station Now er ikke tilgjengelig i Norge enda, og Microsoft nevnte ikke om den nye funksjonen på Xbox One vil bli tilgjengelig for spillere over hele verden, eller bare i USA.

Se annonseringa her:

Hvilke Xbox 360-spill vil du finne frem fra boden igjen nå? Si din mening i kommentarfeltet!