Du bør absolutt ikke lese lenger dersom du vil la den neste Game of Thrones-sesongen forbli en overraskelse.

Flere internasjonale medier, samt Side2 har brakt oss nyheten om at det skal være lekket store spoilere om den kommende GoT-sesongen, nummer sju i rekka. Sesongen har planlagt premiere neste år.

– Som tortur å regne for fansen

HBO har foreløpig ikke uttalt seg om spoiler-lekkasjene, og de er på ingen måte bekrefta å være sanne. Det gjenstår å se. Filmpolitiets Sigurd Vik har holdt seg langt unna artiklene om det som kan være lekkasjer. Han tror ikke det har noe å si for seertalla, men absolutt for seeropplevelsen.

– Dette er jo nesten som tortur å regne for fansen. Alt du lurer på er innen rekkevidde, men hvis du titter, så ødelegger du potensiell seriemagi på TV-skjermen. Det er en kamp om å ta riktig avgjørelse hver gang en artikkel dukker opp, forteller Vik.

Han kan tåle små spoilere som man kan spekulere i om kommer til å stemme, men store lekkasjer som faktisk stemmer, er en annen sak.

– Folk blir forbanna hvis sånt viser seg å faktisk stemme – i hvert fall om de har fått spoilerne ufrivillig. I vår Game of Thrones-podkast kom jeg til skade for å ta opp et rykte fra filmsettet i spalta «fanteori», som viste seg å stemme. Da ble innboksen min full av misfornøyde lyttere, og jeg fikk erfare at det er lite populært. Jeg elsker å diskutere fanteorier, og bruker mye tid på å gruble hva som kan skje framover i serien. Slike store lekkasjer ødelegger jo masse for oss som digger den biten.

https://twitter.com/paythetull/status/796071025024925698

Her er noen av spoilerne

Lekkasjen skjedde fra en bruker på nettsamfunnet Reddit, skriver Huffington Post. Reddit-brukeren som posta spoilerne for over tre uker siden, ble sletta.

Men: Ifølge avisa hevder det dedikerte Game of Thrones-nettstedet Watchers On The Wall at de har fått spesielt én detalj fra sesongen bekrefta. Nettstedet skriver at de har kilder som forteller om en scene som ble filmet der noen tar med seg en «wight» (The White Walkers’ undersåtter) til King’s Landing i Westeros som et bevis på at The White Walkers faktisk kommer. Denne «noen» skal ifølge Reddit-spoilere være Jon Snow, som må bevise overfor Cersei at det er en reell trussel og at de sju kongerikene nå må stå sammen.

Stemmer spoilerne, er plottet så å si gitt:

På lista kommer det fram at Jon og Daenerys finner hverandre tidlig i sesongen, og mot slutten av sesongen havner de i samme seng, samtidig som muren faller.

Søstrene Sansa og Arya overlever, men når de finner ut at de har blitt lurt og satt opp mot hverandre av Little Finger, dreper Arya ham.

Jon sitt opphav som Tangaryen kommer fram, sjøl om han forsøker å skjule det. Og – The White Walkers får kontroll over Daenerys drager.

En liste (…og den er lang) over alle antatte spoilere ligger her.