E3, verdens største spillmesse, er i gang! I dagene fremover skal representanter for de største spillselskapene i verden i tur og rekke entre scenen i Los Angeles Convention Center for å gi et ellevilt publikum en lett blanding av messiaskomplekser og spillnyheter.

EA åpnet ballet på lørdag, siden etterfulgt av Microsoft og Bethesda. Og så langt har verdens kraftigste spillkonsoll blitt lansert, vi har sett gameplay fra Assassins Creed Origins og sett en surrealistisk, men fantastisk trailer fra Wolfeinstein II: The New Colossus.

Mye interessant, men jeg savner likevel nyheten som for alvor får adrenalinet mitt til å bruse. Her er det som har skjedd under E3 så langt.

Xbox-gjengen lanserte ikke bare nye spill og konsoller. De avduket også den nye 2018 Porsche 911 GT2 RS i samme slengen. (Foto: Robyn Beck/AFP)
Xbox-gjengen lanserte ikke bare nye spill og konsoller. De avduket også den nye 2018 Porsche 911 GT2 RS i samme slengen. (Foto: Robyn Beck/AFP)

Nydelig grafikk

Verdens kraftigste spillkonsoll heter Xbox One X. Konsollen, som lenge har vært kjent under arbeidstittelen «Xbox Scorpio», er en oppgradert versjon av Xbox One, er den minste Xboxen noensinne og vil koste 499 dollar. Sverger du til Xbox kan du altså se frem til bedre grafikk og raskere innlastingstider fra og med 7. november, om du er villig til å punge ut.

Den kanskje største jubelen fra salen kom da det ble avslørt at Xbox One X utvider bakoverkompatibeliteten sin til og også gjelde 1. generasjons Xbox-spill.

For å vise fram et glimt av hvordan grafikken vil bli på den nye konsollen fikk vi se gameplay fra Forza Motorsport 7. Jeg kan ikke si annet enn at det ser helt nydelig ut, selv om et bilspill etter min mening er et merkelig valg for å illustrere dette.

Over 40 nye spill

Like etter fikk vi også se gameplay fra Assassins Creed: Origins. Handlingen utspiller seg i oldtidens Egypt, noe som takket være en rekke lekkasjer har vært spillbransjens dårligst bevoktede hemmelighet.

Det vi ikke visste fra før er at spillet skal ta for seg grunnleggelsen av snikmorder-broderskapet spillserien handler om. Spillet holder på det gode gamle prinsippet om å «snike, klatre, drepe, gjenta», men innfører noen interessante nye funksjoner. Det ser i tillegg veldig gjennomført og pent ut.

Microsoft kunngjorde over 40 spill i løpet av sin pressekonferanse, og rundt 20 av disse vil være eksklusive til Xbox One. Vi fikk blant annet en smakebit fra det futuristiske jet-pack-bonanzaet Anthem. Metro: Exodus ser ekstremt lovende ut. Og det vi fikk se fra Middle Earth: Shadow of War var krydret med overraskende mye humor.

Sjørøverspillet Sea of Thieves, som ble annonsert under fjorårets E3, begynner nå for alvor å ta form. En rekke nye funksjoner ble vist fram, og jeg kan ikke si annet enn at jeg nå har begynt å glede meg som et barn.

Småskuffende fra Bethesda

Spørsmålet om et nytt Fallout– eller Elder Scrolls-spill vil bli annonsert er for meg alltid et spenningsmoment under E3 – og resten av året, forsåvidt – men det fikk vi dessverre ikke denne gangen. Det virker som både Bethesda og EA til en viss grad lever på gammel storhet.

Bethesda kunngjorde at Fallout 4 nå vil kunne spilles med VR-briller, og at Skyrim kommer til Nintendo Switch i løpet av 2017. I tillegg ble vi lovet nye og innovative drapsmetoder i Dishonored: Death Of The Outsider og vi fikk se en helt magisk trailer til Wolfenstein II: The New Colossus.

EA fortsetter selvsagt å lage sportsspill. FIFA 18 ser bra ut, men ligner mistenkelig på FIFA 17. De fortsetter å lage NBA Live-spill, til tross for at NBA 2K-serien etter min mening er vanvittig mye bedre, og Madden NFL 18 vil få en historiemodus tilsvarende «The Journey» fra Fifa 17. I tillegg viste de fram gameplay fra Need for Speed Payback, som etter min mening ser ut til å bli årets teiteste bilspill.

EA brukte den siste halvtimen av pressekonferansen sin på å vise gameplay fra Star Wars: Battlefront 2. Helt greit for meg, for Battlefront 2 ser veldig underholdende ut.

Alt i alt er det mye å glede seg til i tiden fremover, men jeg synes det bør være lov å håpe på litt flere spektakulære nyheter de kommende dagene.

PC Gaming Show og Ubisoft skal i ilden 12. juni, mens Sony og Nintendo avslutter ballet 13. Jeg krysser fingrene for at det beste fortsatt ligger foran oss.