Hvem er Filmpolitiet?

Filmpolitiet er NRKs portal for anmeldelser av film serier. Vi er ærlige, personlige og subjektive i hva vi skriver, sier og viser frem. I tillegg til dette nettstedet kan du høre oss på radio og podkast.


NRK P3 hver søndag fra klokka 12-15: Filmpolitiet – siste nytt og ferske anmeldelser fra film- og serieverdenen.

Hver torsdag legger vi ut Filmpolitiets podkast, som er en ærlig og nerdete podkast, der vi går i dybden på film og TV-serier.


Følg Filmpolitiet på Twitter: @filmpolitiet
Følg Filmpolitiet på Instagram: @nrkfilmpolitiet


Redaksjonen:

 

Birger Vestmo
Birger Vestmo

Nestor, guru eller legende, Birger Vestmo går under mange navn.


Birger sier aldri nei takk til en god actionfilm, men han er heller ikke fremmed for et dypt og rørende drama. Dette er en mann med mange lag.


I over 15 år har han vært hele Norges filmanmelder, og du kan høre han hver uke på Filmpolitiet på NRK P3; søndager fra klokka 12 til 15.


Marte Hedenstad
Marte Hedenstad

Spillnerd og fantasy-entusiast Marte Hedenstad bruker stort sett all sin fritid en en fantasiverden.


Hun har en katt som heter Bran og kunne vel egentlig ønske at hun hadde vokst opp i Westeros … Eller kanskje ikke. Sammen med Sigurd lager hun Game of Thrones-podkasten, som er en podkast for de som er over snittet interessert i GoT…


Når hun ikke ser på Game of Thrones er det gjerne The Handmaids Tale eller Star Trek det går i. Også She-Ra and the Princesses of Power da, selvfølgelig. 


Sigurd Vik
Sigurd Vik

Dette er fyren du helst ikke vil sitte bak i kinosalen. Men under alt det svære håret sitter det et hode som storkoser seg med seige westernfilmer og kjappe High School-komedier.


Døgnet har alltid litt for få timer for Filmpolitiets seriefråtser. Han trives aller best med spenningsserier som Fargo og The Americans, men ser oftest på repriser av How I Met Your Mother. Også Game of Thrones, selvfølgelig!