Hva er 2000-tallets beste norske TV-serie?

Avstemminga er over. Takk for dine bidrag!

– Vi vil gjøre opp status og se hva som faktisk er prestert på dramafronten i Norge de siste åra, sier Filmbonanzas Vegard Larsen.

– Og det første som slår meg er at det er laget langt flere tv-serier enn jeg kan huske!

Du kan være med å bestemme folkets favoritt – fra år 2000 og fram til nå!

13. mars kårer en fagjury hvilken norske TV-serie de mener er best i Filmbonanza, men for å finne ut hva som er folkets TV-favoritt må vi spørre deg. Filmpolitiets lesere har allerede trekt ut 12 nominerte, og nå kan du stemme på serien du mener fortjener å vinne.

– Vi ønsker å skape oppmerksomhet rundt de beste seriene, og se om det er store forskjeller mellom kritiker- og publikumsfavorittene, seier Vegard Larsen.

Første- til tredjeplass i kritikerkåringen avsløres i Filmbonanza på NRK2 13. mars kl. 20.55, og hele listen vil bli lagt ut her på Filmpolitiets nettsider.

Her er de nominerte

 • Lilyhammer
  En mafiaboss i beskyttelsesprogram ønsker seg til drømmen han skapte for seg selv da han så Lillehammer-OL i 1994. Virkeligheten blir derimot litt annerledes. NRK1, 2012.
   
 • Etaten
  Atle Antonsens karikatur av det norske byråkratiet er en mockumentary, over samme lest som blant annet «The Office». Plan- og bygningsetaten har aldri vært morsommere. NRK1, 2006.
   
 • Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?
  Basert på boka med samme navn, om den astronomiinteresserte gartneren Mattias og hans ferd etter et vanskelig oppbrudd - en reise som blant annet tar ham til Færøyene. NRK1, 2011.
   
 • Uti Vår Hage
  Harald Eia, Atle Antonsen og Bård Tufte Johansens sammenflettede novellefilmer var merkelige, småabsurde, og veldig, veldig morsomme. NRK1, 2003.
   
 • Himmelblå
  En VG-annonse som søker etter et ektepar med to barn blir starten på et kvardagsleg eventyr i billedskjønne Ylvingen. NRK1, 2008.
   
 • Ran
  Historien om fem barndomsvenner, som begår stadig grovere ran. Gunnar Vikene og Pål Aams miniserie var en dyptgående og sterk historie om vennskap. TV2, 2005.
   
 • Taxi
  En thrillerserie satt i taxibransjen i Oslo, om svindel og korrupsjon og overraskende skumle skikkelser i bakgrunnen. Spennende fra et sjelden besøkt miljø. NRK1, 2011.
   
 • Dag
  Vi følger den kyniske ekteskapsrådgiveren Dag sin personlige nedadgående spiral mot avgrunnen. Atle Antonsens figur er en mørk, morsom skikkelse i Karlsen og Schau sin penn. TV2, 2010.
   
 • Julekongen
  En magisk julekalender. Kevin Gran oppdager en portal til en annen verden i skogen ved der han bor, og plutselig blir riddere og kongeriker en del av hverdagen hans. NRK1, 2012.
   
 • Koselig med peis
  Om en dysfunksjonell familie, og den yngre generasjonens frykt for å bli som foreldrene sine. Fantastiske roller over hele linja. NRK1, 2011.
   
 • Borettslaget
  Robert Stoltenbergs inntog i norske hjem. Borettslaget Tertittens beboere ble kjente ansikter for hele Norge, fra Narvestad til gamle fru Johansen. NRK1, 2002.
   
 • Nissene på låven
  En juleparodi på alle realityserier fra Robinson til Big Brother. Her fikk vi fødselen til mange karakterer og skuespillere som vi senere har sett mye av. TVNorge, 2001.