Flere narkobeslag på Roskilde

Travelt for politiet i starten av årets Roskilde-festival.

Søndag åpnet igjen portene for en ny utgave av den legendariske danske Roskilde-festivalen.

Fargerike festivaldeltakere ankommer Roskildefestivalen. Foto: NTB Scanpix / Torkil Andersen, AFP Photo.
Fargerike festivaldeltakere ankommer Roskildefestivalen. Foto: NTB Scanpix / Torkil Andersen, AFP Photo.

Det skal ha vært en kald start på festlighetene, siden nattetemperaturen ennå ikke helt har kommet opp til dansk sommerlig standard. Natt til tirsdag skal temperaturen ha ligget på åtte grader.

30 narkobeslag

Festivalen har ikke tidligere vært kjent for å ha store beslag av narkotika, men på årets første dag fikk politiet det travelt.

Med 85.000 besøkende på vei har også anmeldelsene rullet inn og bare på festivalens første dag ble det gjort 30 narkobeslag, skriver Berlingske Tidende.

Politiet er til stede på festivalen med en spesialgruppe som blant annet søndag kveld kom over en 22 år gammel mann som satt i et telt og røkte hasj. De ransakte teltet og fant blant annet 33 gram hasj, nesten fire gram MDMA (ecstasy) og over 1,5 gram kokain.

Mannen skal ha erkjent at han hadde planer om å selge videre og ble bragt inn til politistasjonen.

Masseslagsmål

I tillegg er det blitt rapportert om et kraftig masseslagsmål mellom ti personer, bevæpnet med køller.

– Vi fikk en melding om at det var et slagsmål på gang, men da patruljen ankom stedet var festivalens vakter kommet til og slagsmålet var oppløst, sier dansk politi til Ekstrabladet.

Alle som var involvert i hendelsen skal ha fått kuttet sine billettarmbånd og blitt bortvist fra festivalen.

Flere norske band spiller på årets Roskildefestival, blant dem Rogalendingene i Overthrow. I tillegg kan man nyte både Turboneger, Truls og Kvelertak, mens Metallica gjør årets eneste europeiske konsert på festivalen.