– Føkk, nå må dette snu

Silja Sol spilte inn musikkvideo i Karibien: – Låten handler om å tørre nye ting.

Tidligere Urørtfinalist Silja Sol tok turen halve jorden rundt, vekk fra regnskur i Bergen, til idylliske Karibien for spille inn videoen til singelen «Wåhåå». Gunnbjörg Gunnarsdottir har regissert den fargerike videoen.

Ut av komfortsonen

Hei Silja! Hva handler «Wåhåå» om?

– Låten handler om å slippe tankene fri og å bare ”wåhååe” litt liksom. Tørre å føle, slippe seg litt løs, ut av komfortsonen og inn i blindsonen – om den der ”føkk, nå må dette snu” følelsen. Oppleve noe nytt og bra. Derfor er også historien til filmingen veldig i tråd med innholdet i låten. Jeg ble kjent med nye mennesker, dro til et land jeg aldri har vært i før, og hadde det dønn deilig.

Hør Silja Sols radioselfie på P3 | Fikk programleder til å gråte | Les flere saker om Silja Sol

Silja Sol i fargerike omgivelser. Foto: Gunnbjörg Gunnarsdottir
Silja Sol i fargerike omgivelser. Foto: Gunnbjörg Gunnarsdottir

Kult. Skjedde det noe gøy under innspilling, da?

– Da vi filmet sandslott-scenen på stranden ved de syv hav, kom det en INTENS regnskur, så intens at selv om man er fra Bergen og er vant til regn, var det enormt intenst. Så vi løp under solparasollen vår, reddet utstyret, og tok oss en sip av mojito til det gikk over. Det kom også en intens regnskur da vi filmet i regnskogen, så da hoppet jeg like så godt uti en elv der og danset litt.

Silja Sol i regnskogen. Skjermdump, Vimeo
Silja Sol i regnskogen. Skjermdump, Vimeo

Vil toppe Sandra Lyng

Regissør Gunnarsdottir tilføyer at de måtte toppe «Play My Drum»-musikkvideoen til Sandra Lyng.

– Vi trengte en location som samsvarte med følelsene man får av å høre låten. Bergen ble litt for regntung og grå, så da måtte vi ut i verden! Noen filmkompiser av meg dro til Maldivene og laget video med Sandra Lyng for en stund siden, så da måtte jeg toppe det. Karibien er jo mye fetere.

Silja Sol lanserer album nummer to rekken, Væremeh, 22. januar. Bergenseren skal også på turné i februar og mars hvor Trondheim, Stavanger, Oslo og Bergen er noen av stoppestedene.