– Folk som slenger dritt er søppel

Sandra Lyng har lite til overs for nettrollene.

– Det er så utrolig deilig å være ut med musikk, folk er positive til musikken

Sandra Lyng er, etter 12 år i bransjen, et heitere navn enn noen gang.

Etter at hun slapp en av fjorårets mest spilte sommerhits, «Play My Drum», har det gått slag i slag for 28-åringen fra Mosjøen.

– Det er så mye enklere nå enn for noen år siden. Man trenger ikke den lange prosessen med å trykke opp skiver – det er bare å få det ut på nettet. Og hvis folk liker det, er det veldig stas.

Oppgjør med nettrollene

Ifølge Lyng har hun vært heldig med tilbakemeldingene, både i sosiale medier og media forøvrig.

– Jeg får kjempemange kommentarer, og prøver å svare alle. Det er veldig få som tar seg tid til å være negativ, og det setter jeg veldig pris på.

Slik har det ikke alltid vært. Da hun i 2004, som 16-åring, deltok i Idol, gikk internett varmt med kritiske røster som mente sitt om tenåringen.

Se Sandra Lyng gjøre sin «Night After Night» øverst i saken.

Skal vi tro henne hører hun nå lite fra de sagnomsuste netttrollene, men hun snakker gjerne om temaet og opplevelser med netthetsen, også på sin egen blogg.

– Jeg synes synd på mennesker som har det så lite bra med seg selv at de får noe godt ut av å vise negativitet til noen de ikke kjenner, sier hun og fortsetter:

– Noe er selvfølgelig konstruktiv kritikk, men det meste er jo ikke det. Folk som bare slenger dritt er for meg søppel.

Ikke så opptatt av utseende

Etter mange år i bransjen har Lyng blitt mer hardhudet, og flinkere til å skille mellom artisten Sandra Lyng, og privatpersonen.

– Artisten Sandra Lyng er jo mer jålete. Det er en naturlig konsekvens av å stå på ei scene, med masse øyne på seg. Man blir mer bevisst.

Hjemme er derimot Lyng mer opptatt av komfort enn utseende.

–   Jeg går ikke med sminke ellers, og hadde jeg hatt en annen jobb hadde jeg nok ikke gidda å farge håret, humrer 28-åringen.

 

Se Sandras versjon av Alan Walkers «Faded» i videoen under

  • Fun fact: Iselin Solheim, som har vokal på låta, er Sandras tremenning.

https://www.youtube.com/watch?v=UnggymzDK2c