– For syv år siden hadde jeg spydd av musikken vår

Brødrene Eliassen lagde en låt til en fest for noen venner. Så ble den lista på radio.

– Vi hadde kanskje regnet med at «Hjem til dæ» kunne bli en lokal Bodø-slager, men ikke noe mer, sier brødrene Eliassen før de skal opptre i Trondheim og få årets tredje Topp 20-publikum til å danse.

Fra Jamaica til Bodø

Eventyret startet for mange år tilbake. Magnus hadde et rap-prosjekt som etter hvert gikk over til et sing & songwriter-affære. Erik var bare tolv og på grunn av den store aldersforskjellen hang de lite sammen.

– Vi dro på en jorda rundt-reise sammen da vi ble litt eldre og skilte lag etter noen måneder. Jeg dro til Jamaica og der lagde jeg tilfeldigvis noen låter med noen jamaicanske artister, forteller Erik.

Vel hjemme i Bodø presenterte Erik låtene for storebroren, som så et potensial i noe av materialet.

– Bortsett fra noen vers var det meste ganske useriøst, men jeg tok på meg produsenthatten og lagde noen nye melodier til versene. Målet var å spille det for noen kompiser.

Dermed var radiohitten «Hjem til dæ» lagd. Låta ble fjorårets store landeplage. Deretter kom “Æ vil bare dans” og “Før du går” som i dag ligger på henholdsvis A- og B-lista på P3.

Mye som skjer

Akkurat nå skjer det så mye rundt Sirkus Eliassen at de ikke rekker å tenke på suksessen de har oppnådd, med det som begynte som en intern tulle-låt.

– Nå har vi det bare gøy og rekker ikke å tenke så mye på salg og listeplasseringer. For syv år siden hadde jeg nok spydd av musikken vi lager i dag. Jeg tror det er en del av det å bli voksen å kunne innse at det går an å like ulike typer musikk, også listepop, sier Erik og Magnus.

I tillegg til å drive med musikk holder Erik på med å bli fysioterapaut, en utdanning som foreløpig har blitt satt på hold. Magnus på sin side er helfrelst av musikk og holder på med flere prosjekter på si.

– Nå har jeg to soloplater som nesten er ferdige i tillegg til Sirkus Eliassen og mitt nye prosjekt, “Ødelagte Menneska”, sammen med Fredrik fra Kråkesølv, sier Magnus.

Men hitmaskineriet legger ikke ned av den grunn. Sirkus Eliassen har planer om å slippe flere singler i fremtiden, men et album er ikke på ønskelisten.
– Det er et bevisst valg at vi ikke skal slippe noe album. Vi har funnet ut at det fungerer for oss å bare produsere singler. På den måten kan vi leke oss i ulike sjangere uten å passe på at alt skal fungere som en helhet. Vi befinner oss hovedsakelig innen popsjangeren og der er det singler som gjelder.

“Kem tenke vel på krig og fred og sånt?”

Magnus og Erik vil på ingen måte si at de har solgt sjela til hituniverset, selv om de kommer fra et musikkmiljø preget av politisk engasjement og undergrunnsholdninger.

– Vi prøver å holde Sirkus Eliassen unna politikken, men alt etter øyet som ser kan det hende at det ligger noen skjulte budskap i tekstene våre. Hovedsakelig liker vi kødde og sette ting litt på hode og det blir det nok mer av i fremtiden også.

Og ifølge Magnus er Sirkus Eliassens hitoppskrift nettopp det de startet med- å ha det gøy.

– Vi gidder ikke fokusere på å tenke nytt lenger. Vi her det morsomt, lager fengende melodier og artige konsepter i tekstene. Som en kontrast til alt det seriøse som skjer ellers i verden prøver vi å lage musikk med glede.