Gabrielle tar ett års pause

– Jeg skal skrive, skape nye ting, og gjøre noe jeg aldri har gjort før, sier popartisten.

Den singelaktuelle bergenseren har jobbet hardt i år med massevis av konserter bak seg. Nå trekker artisten seg tilbake i 2016 for å å utvide horisonten og nullstille seg helt.

2016 skal brukes til inspirasjon

Tror du det kommer til å klikke for deg på et eller annet tidspunkt? spør Christine.

– Ja, absolutt. Det er nesten som om jeg klikker allerede. Det er veldig spesielt å reise rundt og det blir et slags antiklimaks å ikke spille. Nå har vi en vinterturne der vi skal til de største byene, og litt forskjellig ting som skjer før nyttår. Og så har vi satt opp en ekstrakonsert i januar, det blir det siste jeg gjør. Men jeg må gjøre lukkede ting, hvis ikke må jeg spise tøffelen min. Men man må jo tjene penger.

Hør sendingen her.

De siste årene har vært hektiske for Gabrielle med en del singelslipp og haugevis av opptredener. 2016 skal brukes til lade batterier og inspirasjon.

– Jeg skal skrive, skape nye ting, og gjøre noe jeg aldri har gjort før. Jeg har lyst til å utvide horisonten min og nullstille meg helt. Jeg er så spent på hva som bor inni hodet mitt når jeg tar meg tid til å lytte. For det har jeg ikke hatt tid til de siste årene. Jeg har gått med skylapper på, jobbet og jobbet.

Vil tørre å være sårbar

Men er du ikke redd for hva du kommer til å finne inni hodet, da? lurer programlederen.

Jo. Det er den klisjeen – om du ikke blir skremt av drømmene dine så er de ikke store nok. Det er noe i det. Man må tørre å være sårbar og gå helt inni seg selv. For å skape noe som folk kan kjenne en relasjon til. Det er det jeg ønsker – å formidle noe som folk kan relatere seg til. Det får jeg ikke til hvis jeg rett og slett ikke får trukket meg tilbake og jobbe skikkelig. Sånn som jeg gjorde før jeg slapp albumene mine. Det blir spennende, sier 30-åringen som spiller for et utsolgt Rockefeller i Oslo førstkommende lørdag.

Gabrielle fremfører «5 fine frøkner» på P3 Gull 2014: