Gangnam-o-rama!

Det er blitt laget så mange versjoner av «Gangnam Style» at vi bare måtte samle alle våre favoritter.

Psy på scenen foran 80.000 elleville koreanere da han forleden hadde konsert i Seoul. Foto: NTB Scanpix / Kim Jae-Hwan, AFP Photo.
Psy på scenen foran 80.000 elleville koreanere da han forleden hadde konsert i Seoul. Foto: NTB Scanpix / Kim Jae-Hwan, AFP Photo.

K-pop-fenomenet Psy og hans «Gangnam Style» har skapt en flom av coverversjoner, hyllester og ikke minst parodier som videotjenestene nå renner over av. Så populær har låta nå blitt at den ikke bare lenger er et videofenomen, men også begynner å gjøre seg sterkt gjeldene på verdens hitlister. Låta har blant annet gått til topps på den britiske singlelista og kriger med Maroon 5 om å gå til topps også i USA.

Psy slo gjennom i hjemlandet i 2001 med låta «Bird», der det høres ut som han har stjålet mistenkelig mye fra Bananarama-hiten «Venus».

Vi har etter hvert funnet så mange forskjellige parodier, hyllester og coverversjoner av hans nyeste hit at vi rett og slett måtte samle dem i en egen artikkel!

Fengselsdans

Et av de nyeste bidragene til fenomenet finner vi på Filipinene, der innsatte i et fengsel har laget sin egen hyllest. I et forferdelig regnvær gjennomfører de sin versjon av dansen til k-popfenomenet Psy. Fangene i Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center har tidligere også fått oppmerksomhet for sin dans. Den gangen var det Michael Jacksons Thriller som fikk unngjelde.

CPDRC Inmates – Gangnam Style Dance:

London Style

London ønsket ikke å være noe dårligere enn andre … steder! En gjeng har laget en versjon som viser Gangnam Style danset og framført i den britiske hovedstaden. Den har fått over 600.000 visninger på Youtube.

Psy – London Style:

Nord-Korea

Noen vil kanskje hevde at den beste K-popen kommer fra Nord-Korea? Humorgjengen i The Key of Awsomme har laget en parodi som insisterer på akkurat dette.

Kim Jong-Style:

A cappella

En versjon av “Gangnam Style” som rett og slett er ganske imponerende finner vi hos vokalgruppa Pentatonix. Gruppa har vunnet sangkonkurransen The Sing Off på den amerikanske tv-kanalen NBC og imponerer med sin stemmebruk.

Pentatonix style:

Akustisk

Ra-On er et koreansk rockeband som har laget en akustisk versjon av Psy-låta. Det asiatiske bandet med utspring i Berceley-universitetet i California har fått over 1,7 millioner visninger på Youtube.

RaOn acoustic Gangnam Style:

Kondomslenging

Om du liker kombinasjonen av pølser og kondomer er dette absolutt videoen for deg. Og om du foretrekker å se pene jenter som slenger på pølser i kondomer er det bare å følge med.

Hotdog Condomstyle:

På klingon

For Star Trek-entusiaster vil det trolig være stas å høre sangen sunget på språket Klingon. Det er mulig at du som ikke forstår språket sliter med å henge med, men det spiller egentlig liten rolle.

Klingon style:

Hitler-style

En favoritt så langt i vår redaksjon er en kombinasjon av parodi og «mashup». Noen som er relativt flinke med videoklipping og synking av bilder mot musikk har tatt utgangspunkt i krigsfilmen Der Untergang, som handler om det tredje rikes fall og Hitlers siste dager i bunkersen.

Her er Gangnam Style from Hitler:

«Inngående» stil

Et programvareselskap som kaller seg Hub Spot har tydeligvis god tid på jobben og har også tidligere lekt seg med video som format. Nå følte de at tiden igjen var inne for å lage sin egen versjon og lot det selvsagt gå ut over Psy og «Gangnam Style».

«Inbound Style»:

Lydløs

Eller hva med denne versjonen, helt uten musikk, som allerede har fått over en halv million visninger? Her får du høre hvordan videoinnspillinga kan ha hørt ut før de lag på musikken.

Lydløs Gangnam Style:

Utgangspunktet var denne «videoen» der man bare hører vokalsporet fra låta:

Proklamasjon

Til slutt, den kanskje særeste parodien eller versjonen vi har funnet. En mann har oversatt hele teksten til engelsk og proklamerer den mer enn han synger.

Gangnam Style – Dramatic Reading:

Har du andre favoritter? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet!