– Gidder du å bry deg?

Urørt for CARE-kandidatene viser engasjementet sitt i musikken de lager. Bli kjent med alle fem før TV-aksjonen 18. oktober!

proviant800
Proviant Audio og Tuva Flor Lien håper du også viser engasjement (Foto: Amund Grepperud, NRK P3)

Urørt for CARE-kandidatene viser engasjementet sitt i musikken de lager. Bli kjent med alle fem før TV-aksjonen 18. oktober!

162 låter ble sendt inn til Urørt sin Care-konkurranse der vinneren får fremføre låta live under innsamlingsaksjonen. Juryleder Mona B. Riise som har vært med å plukke ut de 5 beste, mener det ikke er mye budskap i musikk lenger. De som lager den virker å være redd for musikk med mening.

– Kandidatene i Urørt for Care har derimot laga låter med mening, og artistene har klart det uten at det blir pinlig.

De fem artistene som kjemper om å få spille på NRK1 neste søndag under TV-aksjonen, har alle skrevet låter om det å bry seg om andre. Bli kjent med alle sammen før du stemmer på din favoritt!

Proviant Audio med Tuva Flor Lien – Would You Mind?

Last ned låta og stem her!

17-åringene Mathias Stubø og Tuva Flor Lien er yngst av de som har mulighet til å spille foran halve Norge neste søndag. Låta er laga av Mathias som kaller seg Proviant Audio, mens Tuva brukte under ei uke på å snekre sammen teksten til “Would You Mind?”.

– Jeg prøvde å få fram at kvinner har det verre enn menn i store deler av verden, og få låta til å funke som som en oppvekker. Gidder du å bry deg, kan du bry deg, tør du bry deg, spør Tuva Flor Lien.

For å få opp engasjementet til folk og få oppmerksomhet rundt låta har de to artistene en Facebookgruppe som sprer ordet, snakka med lokalavisene i hjembyene Tønsberg og Kongsberg, og Mathias har faktisk fått rektoren på skolen hans til å rope det opp over callinganlegget.

Babe Rawlins – Beyond the Glass

Last ned låta og stem her!

Babe Rawlins
Babe Rawlins bryr seg om verden (Foto: Amund Grepperud, NRK P3)

Vestlendingene i Babe Rawlins har laga låta “Beyond the Glass”,  som handler om hva som skjer bak tv-skjermen og nyhetsoverskriftene, der ute i den virkelige verden.

– Det er vanskelig å lage filmmusikk til tragedie, men dette er et ærlig forsøk, sier vokalist Henrik Hellevik.

Videre sier han at det var viktig å putte mye av seg selv i låta, for å få mye av Babe Rawlins inn i det som jo er et bestillingsverk.

Hvis gjengen som egentlig teller fire, skulle få sjansen til å stå på scenen under TV-aksjonen, vil de ruste opp bandsammensetninga med tre korister og enda en skalla mann på tangenter.

Moi – Just a Daughter

Last ned låta og stem her!

Ingjerd Østrem Omland kaller seg for Moi
Moi er eneste soloartist blant Urørt for Care-kandidatene (Foto: Amund Grepperud, NRK P3)

Ingjerd Østrem Omland er det virkelige navnet på artisten som kaller seg Moi. Hun har skrevet låta “Just a Daughter” etter selv å ha opplevd problemene som innsamlingsaksjonen til CARE skal prøve å rette opp.  Da Moi var på tur i India for noen år siden, traff hun ei jente som gjorde inntrykk på rogalendingen.

– Hun fortalte meg at hun var blitt nødt til å droppe ut av skolen etter press fra familien. Da jeg spurte hvordan hun kunne godta det, svarte hun at hun bare var ei datter.

Moi føler seg litt alene i Urørt for Care-kurven, siden hun er soloartist, mens de andre kandidatene stiller med flere hoder i konkurransen. Hun prøver likevel å selge seg selv ved hjelp av sosiale medier i perioden konkurransen varer.

Magnus Sinnes med Linnea Dale – Woo-Moon

Last ned låta og stem her!

Magnus Sinnes og Linnea Dale
Magnus Sinnes og Linnea Dale er begge kjent med store konkurranser før de ble med i Urørt for Care (Foto: Amund Grepperud, NRK P3)

Magnus Sinnes fra Trondheim har vært med i Urørtkonkurranse før, han var en av 10 artister i Urørtfinalen 2008. Med seg i CARE-konkurransen har han Linnea Dale, mest kjent for samarbeidet på en av årets største hits, Donkeyboy sin “Ambitions”.

– Låta skal gi en god følelse når man hører den, sier Magnus Sinnes.

Han mener at “Woo-Moon” (tittelen er et ordspill på women, red anm.) er en låt som funker som temalåt for CARE, siden månen er arketypen for lengsel og drømmer og feminitet.

Human Heat – Fan of You

Last ned låta og stem her!

Human Heat i øvingslokalet sammen med CARE-globusen
Human Heat i øvingslokalet sammen med CARE-globusen (Foto: Amund Grepperud, NRK P3)

“Fan of You” heter den siste låta som er kandidat i CARE-konkurransen. Human Heat var Ukas Urørt i vinter, og har levert en poplåt som bobler over av engasjement i teksten.

Vokalist Kristian Fosse forklarer at låta og tittelen oppfordrer til å se den man er glad i.

– Det er å være fan av kjærlighet. Tenk deg en verden uten kvinner, det går ikke. Da vi skulle lage låta, tok vi utgangspunkt i budskapet til CARE, og den ble til på under ei uke.

Bandet avslutter med å spøke om at de takker Urørt for at de har muligheten til å bli Norges Bob Geldof i 2009.

Kandidater i levende bilder

Stem på din favoritt!

Vil du hjelpe Human Heat til å bli Norges svar på den største veldedighetsrockestjerna i verden? Eller vil du at Proviant Audio skal ta med seg det 10-manns sterke bandet han spiller med live? Vinneren skal også opptre under P3-aksjonens maratonsending fra glassbunkeren på Youngstorget.

Stem HER på låta du mener bør bli lyden av årets TV-aksjon, fristen går ut søndag 11. oktober klokka 23:59.