Gikk i bakken og dro med seg Kygo ned

Ukas Urørt har over 100.000 avspillinger, og de gikk forbi Kygo på Spotifys virale toppliste. Nå skal de ta over Norge.

To rappere ble for noen år tilbake tre – til tider fem – som går under navnet Dårlig Vane. Mer rundt hvordan det skjedde gidder ikke guttene å kommentere.
«Resten har vi fortalt i hvert bidige intervju siden den gang. Sorry! :(», sier de.

Jaja. Martin «Hazy» Steen-Hansen, Amadou Jobarteh og Lars-Kristian «Kikkan» Holme (og da til tider Bård Warncke og Thomas Bjørseth) utgjør hvert fall rapgruppen fra Loddefjord som nå er Ukas Urørt med låten «Gikk i bakken», hvor refrenget går slik:

«Eg e så ute at den asfalten snakkar te meg
 Blod på skoene, eg har blod på jakken,
 g-g-G-kraften får meg til å treffe bakken
 Oi, har du sett? Tjommi gikk i bakken»

Og jammen gikk ikke tjommi i bakken.

– Det har med årene vært et par tilfeller hvor kompiser har drukket for mye på byen og fått seg en liten smell. Andre ganger har noen blitt slått ned. Folk har i hvert fall gått i bakken nok ganger, og til slutt fant vi ut at det lå en liten fest-anthem i det. Låten beskriver vel egentlig oss selv når vi er ute i helgene, sier Hazy.

Urørt mener:

«Oi, har du sett! Årets største banger? Loddefjorden-gjengen i Dårlig Vane viser at Bergen fortsatt repper hardt i norsk hiphop – det er lenge siden en hiphoplåt så blottet for sang har sittet så hardt på hjernen. Uansett hva man gjør mens man lytter til denne gjøres det i cruisemodus.»

Titusener avspillinger

Artistnavnet husker han ikke lenger hvor det kom fra, men det er antageligvis fra de tidlige tenårene hvor han rappet på engelsk.

– Vi kan vel si at jeg hadde identitetsproblemer, så jeg gikk på nettet og fant ulike navn. Hansen ble til Hazy, og i senere tid har det bare vært navnet mitt. Jeg er en sløv kis uansett, så det passer fint.

UKAS URØRT 2016: Mats Wawa | I Was Before

Dere ga ut den første EP-en for to år siden – hvorfor har dere ikke utmerket dere med musikken før nå?

– Vi hadde ikke funnet oss selv på den tiden. De siste par årene har vi jobbet jævlig mye med å lage musikk vi har lyst til å lage, og dermed funnet vår sound.

 Hva er det mest interessante som har skjedd i karrieren så langt?

– All hjelp fra folket i NMG/G-huset og at Girson (A-Laget-rapper, journ. anm) har tatt oss under vingene. Og ikke minst all hypen rundt «Gikk i Bakken». Over 80.000 «maddafakkings» avspillinger på Spotify!

Dere ble jo også listet av Spotify på deres virale toppliste?

– Ja, det var heftig. Vi gikk jo forbi Kygo en periode der og. Det gir en ekstra boost. Nå er målet å ta over Norge. Vi vil komme til det punktet hvor vi nesten kan leve av musikken – om det ikke går å kun drive med musikk.

LES OGSÅ: Kygo om musikkbransjen: – Det er ikke den snilleste industrien i verden

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dtqlZ8qf1bI]

Ny EP på vei

Nevn en låt dere er flaue over å like. 

– Alt av Drake 🙁

Hvilken låt skulle dere ønske at dere hadde skrevet?

– Young Thug – «Check»

Hva skjer fremover?

– Først er det G-Fest 2016 på USF Verftet 14.Mai! Om du er i Bergen anbefaler vi deg på det sterkeste å ta turen. Vi jobber også med å gjøre oss ferdig med «71», EP’en vår som kommer i løpet av mai eller juni.

Har dere noen favoritter har dere på Urørt?

– Cezinando er en fet kis vi har fulgt med på.

LES OGSÅ: Cezinando er Årets Urørt!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=GVIKzVvOUeU&w=560&h=315]